Täytetyt ruisnapit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/04/be4f449e-caec-4da1-b3e5-9f99442d6bdf.jpg
Valmistusohje
100 g Ruissipsejä (n. 40 kpl)
Tahna:
350 g lämminsavulohta – tai siikaa
½ dl hienonnettua purjoa
¼ punttia tilliä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3-4 rkl maitoa
½ sitruunan mehu
¼ tl rouhittua mustapippuria
(suolaa maun mukaan)
1. Hienonna savukala, purjo ja tilli.
2. Notkista tuorejuusto maidolla.
2. Sekoita kaikki täyteainekset keskenään. Tarkista maku.
3. Lusikoi täyte sipsikuppeihin. Koristele tillillä.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 0.6 mg
- Rauta 0.2 mg
- Kalsium 8.6 mg
- Natrium 76.3 mg
- Kuitu, kokonais- 0.3 g
- Sokerit 0.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 2.3 g
- Proteiini 2.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
- Rasva 2.4 g
Ainesosat
-
100 gruissipsejä (noin 40 kpl)
-
350 glämminsavulohta
-
20 gpurjoa (0,5 dl)
-
6 rkltilliä (1/4 punttia)
-
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
-
50 gmaitoa (3-4 rkl)
-
25 gsitruunan mehu (0,5)
-
0.25 tlrouhittua mustapippuria (1/4 tl)
-
0.2 tlsuolaa (maun mukaan)