Täytetyt tortillaletut

4 annosta

Valmistusohje

8 kpl tortillalevyjä

Täyte
1 pkt (n. 200 g) valitsemaasi kasviproteiinia (tai lihaa)
1 punasipuli
1 paprika
1 pkt (380/230 g) mustapapuja tai kidneypapuja
0,5-1 rkl tacomaustetta
öljyä paistamiseen
Lisäksi
1 avokado
200 g cheddarjuustoraastetta

Tacomauste
1 tl chipotle-jauhetta
0,5 tl cayennepippuria
1 tl chilihiutaleita
1 tl savupaprikajauhetta
0,5 tl juustokuminaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa

Tomaattisalsa
4 kpl tomaattia
2 kpl tuoretta jalapenoa
puolikas ruukkua korianteria
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl valkoviinietikkaa
1 limetin mehu

Tarjoiluun
Ranskankermaa
Limettilohkoja
Tuoretta korianteria

  1. Aloita valmistamalla tomaattisalsa. Pilko tomaatit pieniksi kuutioksi. Kaada leikkuulaudalta tomaattikuutiot sekä tomaattien neste tarjoilukulhoon.
  2. Leikkaa jalapeno ohuiksi renkaiksi. Hienonna korianterin varret sekä lehdet veitsellä. Lisää jalapenot ja korianteri tomaattien joukkoon ja lisää loput aineksista. Sekoita ja laita jääkaappiin tekeytymään.
  3. Tee tacomauste sekoittamalla kaikki ainekset pieneen kulhoon tai mukiin.
  4. Yhdistä valitsemasi täyte ja lisää joukkoon oman maun mukaan 0,5-1 rkl tacomaustetta. Jos käytät jauhelihaa, paista se ensin kypsäksi.
  5. Pilko sipuli ohuiksi renkaiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja valkoiset osat. Pilko paprika pieniksi kuutioiksi. Valuta pavut.
  6. Laita öljy kuumenemaan pannulle. Lisää pannuun sipuli ja paprikat. Paista hetki kovalla lämmöllä ja lisää pavut pannuun. Paista seosta kovalla lämmöllä muutama minuutti ja lisää maustettu täyte. Paista muutama minuutti ja anna jäähtyä hieman.
  7. Puolita avokado, koverra puolikkaat kuoresta lusikan avulla ja viipaloi avokadonpuolikkaat ohuiksi siivuiksi.
  8. Ota yksi tortillalevy ja lisää päälle täytettä, muutama avokadosiivu sekä juustoa päälle. Paina toinen tortillalevy päälle. Täytä kaikki tortillat samaan tapaan.
  9. Kuumenna pannussa öljyä ja paista tortilloja, kunnes pinta paahtuu ja siihen ilmestyy pieniä tummia pisteitä. Tarjoa lämpiminä ranskankerman, limetin ja tuoreen korianterin kanssa.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
1.48 kg CO2 ekv
  • Energia 1106 kcal/annos
  • Rasva 37.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 17.4 g
  • Proteiini 27 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 73.4 g
  • Sokerit 12.3 g
  • Kuitu, kokonais- 10.2 g
  • Natrium 1969.2 mg
  • Kalsium 390.9 mg
  • Rauta 5.4 mg
  • C-vitamiini 74.4 mg