Valmistusohje

Taikina:
150 g pehmeää leivontamargariinia
2,5 dl puolikarkeita spelttijauhoja (esim. Sunspelt)
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1–2 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 parsakaali (300 g)
2 kananmunaa
2,5 dl kaurakermaa (esim. Kaslink)
2 tl basilikaa
1 rasia Nyhtökaura Mexicoa (sis. marinadin) (300 g)
100 g juustoraastetta

  1. Nypi rasva kuivien aineksien kanssa tasaiseksi seokseksi ja lisää vesi nopeasti sekoittaen. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 25 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja nosta vuoka jääkaappiin siksi aikaa, että valmistelet täytteen.
  2. Pese parsakaali ja leikkaa kukinnot nupuiksi. Voit myös hienontaa osan varresta. Käytä loppu varresta salaatteihin tai keittoihin.
    Sekoita kulhossa keskenään munat ja kaurakerma. Mausta basilikalla ja Nyhtökaurapakkauksen marinadilla.
  3. Ota vuoka jääkaapista ja levitä pohjalle juustoraaste. Lisää sitten Nyhtökaura ja parsakaalit. Kaada lopuksi päälle muna-kaurakermaseos.
  4. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia, kunnes piirakka on pohjasta kypsä ja täyte hyytynyt. Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Vinkki! Jos käytät tavallisia vehnäjauhoja, niin 2 dl riittää. Voit myös tehdä piirakan irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm). Pidennä silloin paistoaikaa muutama minuutti. Jos Nyhtökaura Mexicoa ei ole saatavilla, voi kaurakerman maustaa ½ dl:lla tulista chilikastiketta tai salsaa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 598 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 45 mg
  • Rauta 4.3 mg
  • Kalsium 225.5 mg
  • Natrium 260.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.9 g
  • Sokerit 1.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 25.6 g
  • Proteiini 9.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.4 g
  • Rasva 19.8 g
Jaa sivu