Valmistusohje

200 g margariinia
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kevytkermaa
2 rkl kaakaojauhetta (tai 50 g tummaa suklaata sulatettuna)

1. Laita uuni kuumenemaan 175°C:seen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
2. Vatkaa pehmyt rasva ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi.
3. Lisää kananmunat yksitellen rasva-sokerivaahtoon voimakkaasti vatkaten.
4. Lisää taikinaan vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, ja lopuksi kerma.
5. Ota toiseen kulhoon 1/3 taikinasta ja sekoita siihen kaakaojauhe/ sulatettu suklaa.
6. Annostele tummaa ja vaaleaa taikinaa vuokaan kerroksittain niin, että alimmainen ja päällimäinen kerros on vaalea.
7. Paista kakkua uunin alaritilällä tunnin verran.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 189 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.1 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 71.3 mg
  • Natrium 131 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Sokerit 13.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 23.3 g
  • Proteiini 2.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.5 g
  • Rasva 9.7 g
Jaa sivu