Tiinan sieni-linssipata
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/05/Tiinan-linssipata.jpg
		
		Tiinan sieni-linssipata
Maukas pataruoka, joka saa makua viherpippurista! Valitse pataan oman makusi mukaan punaisi-a, vihreitä- tai belugalinssejä.
- 
				
					Avainsanat:
				
														
 - Arjen helpot
 - Gluteeniton
 - Kasvikset
 - Kasviproteiini
 - Kasvis
 - Maidoton
 - Sienet
 - Syksy
 - Uuni- ja pataruoat
 - Vegaaninen
 
Valmistusohje
1 purjo
1–2 porkkanaa
1 palsternakka
2 rkl öljyä
3 dl pilkottuja mietoja sieniä
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2–4 valkosipulinkynttä
2 dl linssejä
1 tl basilikaa
½ tl viherpippuria
ripaus sokeria
yrttisuolaa
- Halkaise purjo, huuhtele se huolellisesti ja leikkaa pieniksi paloiksi.
 - Kuutioi kuoritut juurekset. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kääntele kasviksia ja pilkottuja sieniä hetki.
 - Lisää vesi ja liemikuutio, puserra joukkoon valkosipulinkynnet.
 - Kypsennä noin 15 minuuttia.
 - Lisää huuhdotut linssit ja jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä.
 - Mausta pata basilikalla, viherpippurilla ja ripauksella sokeria. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa yrttisuolaa.
 
Hiilijalanjälki / annos
							0.5							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 254 kcal
 - Rasva 8.6 g
 - Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
 - Proteiini 11.9 g
 - Hiilihydraatti erotuksena 37.3 g
 - Sokerit 7.2 g
 - Kuitu, kokonais- 7.6 g
 - Natrium 680.2 mg
 - Kalsium 84.6 mg
 - Rauta 6.2 mg
 - C-vitamiini 24 mg
 
Pääraaka-aineet
- 
								1 kplKasvisliemikuutio
 - 
								200 gPurjosipuli
 - 
								150 gPalsternakka
 - 
								2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
 - 
								2 rklRypsiöljy
 - 
								120 gSieni tatti, hapero
 - 
								5 dlVesi, vesijohtovesi
 - 
								10.5 gValkosipuli
 - 
								2 dlLinssi, vihreä/ruskea, kuivattu
 - 
								1 tlBasilika, kuivattu
 - 
								1/2 tlMustapippuri
 - 
								1 tlSokeri
 - 
								1/2 tlAromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %