Valmistusohje

1 purjo
1–2 porkkanaa
1 palsternakka
2 rkl öljyä
3 dl pilkottuja mietoja sieniä
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2–4 valkosipulinkynttä
2 dl linssejä
1 tl basilikaa
½ tl viherpippuria
ripaus sokeria
yrttisuolaa

  1. Halkaise purjo, huuhtele se huolellisesti ja leikkaa pieniksi paloiksi.
  2. Kuutioi kuoritut juurekset. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kääntele kasviksia ja pilkottuja sieniä hetki.
  3. Lisää vesi ja liemikuutio, puserra joukkoon valkosipulinkynnet.
  4. Kypsennä noin 15 minuuttia.
  5. Lisää huuhdotut linssit ja jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä.
  6. Mausta pata basilikalla, viherpippurilla ja ripauksella sokeria. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa yrttisuolaa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 254 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 8.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
  • Proteiini 11.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 37.3 g
  • Sokerit 7.2 g
  • Kuitu, kokonais- 7.6 g
  • Natrium 680.2 mg
  • Kalsium 84.6 mg
  • Rauta 6.2 mg
  • C-vitamiini 24 mg
Jaa sivu