Valmistusohje

1 purjo
1–2 porkkanaa
1 palsternakka
2 rkl öljyä
3 dl pilkottuja mietoja sieniä
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2–4 valkosipulinkynttä
2 dl linssejä
1 tl basilikaa
½ tl viherpippuria
ripaus sokeria
yrttisuolaa

  1. Halkaise purjo, huuhtele se huolellisesti ja leikkaa pieniksi paloiksi.
  2. Kuutioi kuoritut juurekset. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kääntele kasviksia ja pilkottuja sieniä hetki.
  3. Lisää vesi ja liemikuutio, puserra joukkoon valkosipulinkynnet.
  4. Kypsennä noin 15 minuuttia.
  5. Lisää huuhdotut linssit ja jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä.
  6. Mausta pata basilikalla, viherpippurilla ja ripauksella sokeria. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa yrttisuolaa.

Ainesosat

  • 200 g
    Purjosipuli
  • 150 g
    Palsternakka
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 120 g
    Sieni tatti, hapero
  • 5 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 kpl
    Kasvisliemikuutio
  • 10.5 g
    Valkosipuli
  • 2 dl
    Linssi, vihreä/ruskea, kuivattu
  • 1 tl
    Basilika, kuivattu
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1 tl
    Sokeri
  • 1/2 tl
    Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %

Reseptin ravintosisältö

Energia 254 kcal/annos
  • Rasva 8.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
  • Proteiini 11.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 37.3 g
  • Sokerit 7.2 g
  • Kuitu, kokonais- 7.6 g
  • Natrium 680.2 mg
  • Kalsium 84.6 mg
  • Rauta 6.2 mg
  • C-vitamiini 24 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu