Ainesosat

  • 150 g
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 1 1/2 dl
    Sokeri
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 3 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 2 tl
    Leivinjauhe
  • 2 tl
    Kardemumma
  • 25 g
    Manteli
  • 2 dl
    Marjasose, 100 % marjoja, makeuttamaton

Reseptin ravintosisältö

Energia 175 kcal/annos
  • C-vitamiini 3.6 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • Kalsium 87.8 mg
  • Natrium 139.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.1 g
  • Sokerit 9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20.6 g
  • Proteiini 2.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.9 g
  • Rasva 9.4 g

Valmistusohje

150 g margariinia
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
2 dl löysää, sokeroitua karviaissosetta
pinnalle mantelirouhetta

1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen karviaissoseen kanssa. Jos sose ei ole kovin löysää, voit pienentää hiukan jauhomäärää.
4. Kaada taikina tasapohjaiseen, voideltuun ja mantelirouheella tai korppujauheella jauhotettuun vuokaan.
5. Ripottele pinnalle mantelirouhetta.
6. Paista kakkua 175°C:ssa noin 45 minuuttia.

Tämä kakku on parhaimmillaan päivän, parin päästä.
Karviaissoseen tilalla voi käyttää esimerkiksi omena- tai herukkasosetta tai soseutettuja banaaneja.

Jaa sivu