Tilhiemon leipäruudut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Tilihiemon-leiparuudut.jpg
Tilhiemon leipäruudut
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Suolainen leivonta
Valmistusohje
4 1/2 dl grahamjauhoja
2 dl ruisjauhoja
2 dl tattarirouhetta (tai muuta rouhetta, jos tattarirouhetta ei ole saatavilla)
1 pss kuivahiivaa
2 rkl anista
1/2 tl suolaa
3 rkl hunajaa
5 dl vettä tai piimää
2 dl jauhettua pihlajanmarjaa (tai jauhettua tyrniä, jos sitä on helpommin saatavilla)
50 g voita tai margariinia TAI
1/2 dl öljyä
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää joukkoon reilusti kädenlämpöinen neste, hunaja, jauhetut marjat ja rasva.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle ja anna kohota.
- Jaa kohonnut levy veitsellä tai taikinapyörällä ruuduiksi ja pistele haarukalla.
- Voitele pinta maidolla tai munalla. Ripottele pinnalle esim. kaurahiutaleita.
- Paista 225°C:ssa noin 20-25 minuuttia.
“
0.04 kg CO2 ekv
- Energia 94 kcal/annos
- C-vitamiini 0.2 mg
- Rauta 1.2 mg
- Kalsium 9.7 mg
- Natrium 49.4 mg
- Kuitu, kokonais- 2.2 g
- Sokerit 2.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 17.4 g
- Proteiini 2.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
- Rasva 2.4 g
Pääraaka-aineet
-
4 1/2 dlJauho, grahamjauho
-
2 dlJauho, ruisjauho, kokojyväjauho
-
2 dlJauho, tattarisuurimo tai -jauho
-
50 gHiiva
-
2 rklAniksen siemeniä
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
3 rklHunaja
-
5 dlVesi, vesijohtovesi
-
1/2 dlRypsiöljy