Ainesosat

  • 4 1/2 dl
    Jauho, grahamjauho
  • 2 dl
    Jauho, ruisjauho, kokojyväjauho
  • 2 dl
    Jauho, tattarisuurimo tai -jauho
  • 50 g
    Hiiva
  • 2 rkl
    Aniksen siemeniä
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 3 rkl
    Hunaja
  • 5 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1/2 dl
    Rypsiöljy

Reseptin ravintosisältö

Energia 94 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.2 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • Kalsium 9.7 mg
  • Natrium 49.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Sokerit 2.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 17.4 g
  • Proteiini 2.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Rasva 2.4 g

Valmistusohje

4 1/2 dl grahamjauhoja
2 dl ruisjauhoja
2 dl tattarirouhetta
1 pss kuivahiivaa
2 rkl anista
1/2 tl suolaa
3 rkl hunajaa
5 dl vettä tai piimää
2 dl jauhettua pihlajanmarjaa
50 g voita tai margariinia TAI
1/2 dl öljyä

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Lisää joukkoon reilusti kädenlämpöinen neste, hunaja, jauhetut marjat ja rasva.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle ja anna kohota.
  4. Jaa kohonnut levy veitsellä tai tai­kinapyörällä ruuduiksi ja pistele haarukalla.
  5. Voitele pinta maidolla tai munalla. Ripottele pinnalle esim. kaurahiutaleita.
  6. Paista 225°C:ssa noin 20-25 mi­nuuttia.

 

Jaa sivu