Tilliliha
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/tilliliha2.jpg
-
Avainsanat:
- Liha- ja makkararuoat
- Perinneruoat
Valmistusohje
noin 600 g naudan etuselkää tai lapaa
vettä
1 porkkana
1 sipuli tai pieni purjosipuli
tillinvarsia
1–2 tl suolaa/1 l vettä
1 tl valko- tai maustepippureita
Kastike:
5 dl lihan keitinlientä
2–3 rkl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
1 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua
hienonnettua tilliä
- Puhdista tarvittaessa lihan pinta. Pane liha kattilaan kylmään veteen. Vettä pitää olla sen verran, että liha peittyy.
- Kuumenna kiehumispisteeseen. Kuori syntyvä vaahto reikäkauhalla pois.
- Kuori ja paloittele kasvikset ja lisää tillinvarsien kanssa liemeen. Mausta. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla 1 ½ –2 tuntia.
- Nosta kypsä liha pois liemestä ja leikkaa se kuutioiksi. Siivilöi keitinliemi ja soseuta halutessasi kasvikset liemeen.
- Suurusta liemi vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Mausta.
- Lisää liha lihakuutiot ja kiehauta. Lisää lopuksi hienonnettua tilliä.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 3.5 mg
- Rauta 2.9 mg
- Kalsium 30.9 mg
- Natrium 772.9 mg
- Kuitu, kokonais- 0.7 g
- Sokerit 2.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 7.7 g
- Proteiini 25.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.3 g
- Rasva 7.4 g
Ainesosat
-
600 gNaudanlapa/etuselkä
-
5 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
6 rklTilli, tuore
-
1 1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlValkopippuri
-
2 1/2 rklJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 tlSokeri
-
1 rklViinietikka
-
15 dlVesi, vesijohtovesi
-
3 rklTilli, tuore