Valmistusohje

noin 600 g naudan etuselkää tai lapaa
vettä
1 porkkana
1 sipuli tai pieni purjosipuli
tillinvarsia
1–2 tl suolaa/1 l vettä
1 tl valko- tai maustepippureita

Kastike:
5 dl lihan keitinlientä
2–3 rkl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
1 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua
hienonnettua tilliä

  1. Puhdista tarvittaessa lihan pinta. Pane liha kattilaan kylmään veteen. Vettä pitää olla sen verran, että liha peittyy.
  2. Kuumenna kiehumispisteeseen. Kuori syntyvä vaahto reikäkauhalla pois.
  3. Kuori ja paloittele kasvikset ja lisää tillinvarsien kanssa liemeen. Mausta. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla 1 ½ –2 tuntia.
  4. Nosta kypsä liha pois liemestä ja leikkaa se kuutioiksi. Siivilöi keitinliemi ja soseuta halutessasi kasvikset liemeen.
  5. Suurusta liemi vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Mausta.
  6. Lisää liha lihakuutiot ja kiehauta. Lisää lopuksi hienonnettua tilliä.

 

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 194 kcal/annos
Hiilijalanjälki
2 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 3.5 mg
  • Rauta 2.9 mg
  • Kalsium 30.9 mg
  • Natrium 772.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Sokerit 2.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7.7 g
  • Proteiini 25.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.3 g
  • Rasva 7.4 g
Jaa sivu