-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Liha- ja makkararuoat
Valmistusohje
1 (n. 1,4 kg) maustamaton broileri
1 tl suolaa
Timjamivoi:
50 g voita tai margariinia
½ ruukkua timjamia
Pyyhi broileri kauttaaltaan kuivaksi. Nosta se leikkulaudalle selkäpuoli ylöspäin. Leikkaa tukevilla keittiösaksilla selkärangan vierestä broileri auki. Leikkaa myös selkärangan toiselta puolelta, jotta saat selkärangan kokonaan poistettua. Pyyhi broileri sisältä puhtaaksi.
Käännä broileri ympäri ja paina broileria napakasti rintalastan kohdalta leikkuulautaa vasten, jotta saat broilerin litteämmäksi. Tee veitsellä muutama viilto koipilihaan ja typistä siiven kärjet veitsellä tai saksilla. Hiero suola broilerin pintaan ja nosta lintu leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Valmista maustevoi. Sekoita kulhossa huoneenlämpöinen voi ja hienonnettu timjami keskenään. Levitä voi broilerin nahan alle ja pintaan tasaisesti.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta broileri uuniin ja laske lämpötila 200 asteeseen. Paista broileria uunin keskitasolla 35–45 minuuttia, kunnes liha on kypsää.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 26.7 mg
- Rauta 4.6 mg
- Kalsium 102.4 mg
- Natrium 557.4 mg
- Kuitu, kokonais- 2.3 g
- Sokerit 0.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 11.2 g
- Proteiini 41.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 11.8 g
- Rasva 34.6 g
Ainesosat
-
1400 gBroileri, kokonainen, nahkoineen, raaka
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
50 gVoi
-
100 gTimjami, tuore