Valmistusohje

noin 20 tippaleipää

3 munaa
2 1/2 dl maitoa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

uppopaistamiseen: öljyä

pinnalle: tomusokeria

  1. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon maito, sokerit, jauhot ja suola. sekoita tasaiseksi.
  2. Kaada taikina puhdistettuun ketsuppipulloon, josta pursotettaessa tulee spagetin paksuista nauhaa. Voit käyttää taikinan pursottamiseen myös muovipussia, jonka kulmaan olet tehnyt reiän.
  3. Kuumenna öljy kattilassa. Pidä kantta lähellä, sillä ylikuumentunut öljy voi syttyä palamaan.
  4. Aseta rasvaan muotiksi korkea säilyketölkki, josta olet poistanut kannen lisäksi myös pohjan. Pursota taikinaa ristiin rastiin tölkin sisään.
  5. Kun taikina on jähmettynyt muotoonsa, poista tölkki varovasti. Siirrä muotti toiseen kohtaan kattilaa ja pursota uusi tippaleipä.
  6. Kypsennä leivonnainen molemmilta puolilta ruskeaksi. Nosta kypsä tippaleipä esimerkiksi reikäkauhalla ritilälle valumaan.
  7. Koristele jäähtynyt leivonnainen tomusokerilla.

 

Ainesosat

  • 3 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 2 1/2 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 1/2 dl
    Sokeri
  • 4 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 ripaus
    Suola, pöytäsuola
  • 2 rkl
    Tomusokeri
  • 2 tl
    Vanilliinisokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 76 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.1 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 21.8 mg
  • Natrium 23.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.5 g
  • Sokerit 4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.5 g
  • Proteiini 2.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Rasva 1.3 g
Jaa sivu