Tiramisu suomalaisittain

Valmistusohje

pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
kostutus:
1 ½ dl kylmää, vahvaa kahvia
2 rkl mantelilikööriä tai kahvilikööriä
täyte:
4 dl vatkautuvaa kermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa tai 200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl mantelilikööriä tai kahvilikööriä
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
pinnalle: kaakaojauhetta

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon yhdistetyt kuivat aineet siivilän läpi samalla varovasti sekoittaen.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 225-asteisessa uunissa n. 8 min uunin keskiosassa.
  3. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota pohjapaperi. Jäähdytä.
  4. Leikkaa pohja kahteen osaan ja nosta toinen suorakaiteen muotoiseen reunalliseen vuokaan. Kostuta.
  5. Valmista täyte. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita rahkaan tai tuorejuustoon likööri ja sokerit sekä viimeisenä kermavaahto.
  6. Levitä puolet täytteestä kostutetulle pohjalle. Nosta toinen levy päälle. Kostuta ja lusikoi päälle loppu täyte.
  7. Peitä varovasti kelmulla. Anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
  8. Sihtaa pinnalle runsaasti kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua. Nauti sellaisenaan tai marjojen kera.