Tofu-borssikeitto
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/02/Nyhtokauraborssi.jpg
		
		Tofu-borssikeitto
Kaaleista ja juureksista saa maukasta ja värikästä ruokaa ympäri vuoden!
- 
				
					Avainsanat:
				
														
 - Arjen helpot
 - Gluteeniton
 - Kananmunaton
 - Kasvikset
 - Kasviproteiini
 - Kasvis
 - Keitot
 - Maidoton
 - Syksy
 - Talvi
 
Valmistusohje
350 g:n pala punakaalia
2–3 punajuurta (250 g)
1 porkkana (100 g)
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 lehtisellerin vartta
2 rkl rypsiöljyä
8 dl kasvislientä
1,5 rkl punaviinietikkaa
2 laakerinlehteä
6 maustepippuria
1 pkt Tofua tai Nyhtökauraa
2 tl rypsiöljyä
(0,5 tl suolaa)
- Poista kaalista tarvittaessa rikkoutuneet ulkolehdet. Kuori punajuuret ja porkkana. Raasta kaali, punajuuret ja porkkana kolmioraastimen isolla terällä tai monitoimikoneessa.
 - Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja hienonna ne. Viipaloi lehtisellerin varret.
 - Kuullota kaikki kasvikset öljyssä isossa kattilassa, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää kattilaan kasvisliemi, etikka ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla välillä sekoitellen noin 40 minuuttia.
 - Paloittele tofu tai kaurapala kuutioiksi ja paista kuutiot pannulla tilkassa öljyä kauniin ruskeiksi. Lisää kaurapalakuutiot keittoon. Tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa.
 
Hiilijalanjälki / annos
							1.3							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 701 kcal
 - C-vitamiini 63 mg
 - Rauta 1.3 mg
 - Kalsium 199.5 mg
 - Natrium 27359.6 mg
 - Kuitu, kokonais- 3.7 g
 - Sokerit 7.3 g
 - Hiilihydraatti erotuksena 38.3 g
 - Proteiini 33.2 g
 - Rasvahapot tyydyttyneet 36.9 g
 - Rasva 48.8 g
 
Pääraaka-aineet
- 
								350 gpunakaalia
 - 
								3 kplpunajuurta
 - 
								1 kplporkkana
 - 
								100 gpunasipulia (1 kpl)
 - 
								0.25 kplvalkosipulia (2 kynttä)
 - 
								100 glehtiselleriä (2 vartta)
 - 
								2 rklrypsiöljyä
 - 
								800 gkasvislientä (8 dl)
 - 
								1.5 rklpunaviinietikkaa
 - 
								5 glaakerinlehteä (2 lehteä)
 - 
								0.5 tlkokonaista maustepippuria (6 kpl)
 - 
								160 gYosa-kaurapala , yrtit
 - 
								2 tlrypsiöljyä