Valmistusohje

1 iso hopea- tai punasipuli
300 g miniluumutomaatteja
marinadi:
3 rkl öljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1/4 tl suolaa
1/4 tl sokeria

  1. Leikkaa sipuli hyvin ohuiksi viipaleiksi.
  2. Sekoita marinadin ainekset keskenään.
  3. Laita sipuliviipaleet liemeen maustumaan ja pidä jääkaapissa muutama tunti.
  4. Viipaloi tomaatit ohuiksi viipaleiksi.
  5. Vuoraa kulho kelmulla.
  6. Asettele tomaattiviipaleet tiiviisti kulhon pohjalle ja seinämille.
  7. Lisää tarvittaessa toinen kerros, ettei rakoja jää.
  8. Valuta marinadiliemi pois sipuleista.
  9. Lisää kulhoon vuorotellen sipuli- ja tomaattiviipaleita.
  10. Kun astia on täynnä, käännä kelmun reunat suojaksi ja laita paino päälle. Anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  11. Avaa kelmu päältä, kumoa salaatti tarjoiluastialle, poista kelmu ja tuo tarjolle.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 10.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
  • Proteiini 0.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 6.1 g
  • Sokerit 4.1 g
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Natrium 196.5 mg
  • Kalsium 7.1 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • C-vitamiini 10.6 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*