Tomaattikastike italialaisittain
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/tomaattikastike5-1.jpg
Tomaattikastike italialaisittain
Valmistusohje
noin 6:lle
2 rkl öljyä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 prk (à 400g) tomaattimurskaa
½–1 dl tomaattipyreetä
n. 2 tl yrttisuolaa
½–1 tl mustapippuria
2 rkl tuoretta basilikaa
2 tl oreganoa
1–2 rkl sokeria
(1 dl kermaa)
1. Kuullota hienonnetut sipulit öljyssä kattilassa.
2. Lisää tomaattimurska ja -pyree. Hauduta seosta noin 15 minuuttia.
3. Lisää mausteet ja anna hautua hetki.
4. Tarkista maku ja mausta mieleiseksi.
5. Lisää halutessasi kermaa ja kuumenna.
Vinkki: Tomaattikastiketta voit muunnella ruskistamalla noin 400 g jauhelihaa sipuleiden kanssa tai lisäämällä kastikkeeseen esimerkiksi tonnikalaa, sieniä tai ananasta.
Testattu Marttakeittiössä
0.25 kg CO2 ekv
- Energia 76 kcal/annos
- Rasva 3.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
- Proteiini 1.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 12 g
- Sokerit 8.1 g
- Kuitu, kokonais- 0.5 g
- Natrium 404.6 mg
- Kalsium 24.7 mg
- Rauta 0.8 mg
- C-vitamiini 17 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 1/2 rklSokeri
-
2 tlOregano, kuivattu
-
2 rklBasilika, kuivattu
-
3/4 tlMustapippuri
-
2 tlAromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
-
0.75 dlTomaattisose, tomaattipyree
-
800 gTomaattimurska
-
2 rklRypsiöljy