Tomaattikastike italialaisittain

G
8 annosta

Valmistusohje

noin 6:lle
2 rkl öljyä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 prk (à 400g) tomaattimurskaa
½–1 dl tomaattipyreetä
n. 2 tl yrttisuolaa
½–1 tl mustapippuria
2 rkl tuoretta basilikaa
2 tl oreganoa
1–2 rkl sokeria
(1 dl kermaa)

1. Kuullota hienonnetut sipulit öljyssä kattilassa.
2. Lisää tomaattimurska ja -pyree. Hauduta seosta noin 15 minuuttia.
3. Lisää mausteet ja anna hautua hetki.
4. Tarkista maku ja mausta mieleiseksi.
5. Lisää halutessasi kermaa ja kuumenna.

Vinkki: Tomaattikastiketta voit muunnella ruskistamalla noin 400 g jauhelihaa sipuleiden kanssa tai lisäämällä kastikkeeseen esimerkiksi tonnikalaa, sieniä tai ananasta.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.25 kg CO2 ekv
  • Energia 76 kcal/annos
  • Rasva 3.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Proteiini 1.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 12 g
  • Sokerit 8.1 g
  • Kuitu, kokonais- 0.5 g
  • Natrium 404.6 mg
  • Kalsium 24.7 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • C-vitamiini 17 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus