Tomaattikastike italialaisittain 10:lle
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/tomaattikastike5-1.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Liha- ja makkararuoat
- Munaton
Valmistusohje
6-8:lle
2 rkl öljyä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 prk (à 400g) tomaattimurskaa
½–1 dl tomaattipyreetä
n. 2 tl yrttisuolaa
½–1 tl mustapippuria
2 rkl basilikaa
2 tl oreganoa
1–2 rkl sokeria
(1 dl kermaa)
1. Kuullota hienonnetut sipulit öljyssä kattilassa.
2. Lisää tomaattimurska ja -pyree. Hauduta seosta noin 15 minuuttia.
3. Lisää mausteet. Tarkista maku.
4. Lisää halutessasi kerma.
Vinkki! Tomaattikastiketta voit muunnella ruskistamalla noin 400 g jauhelihaa sipuleiden kanssa tai lisäämällä kastikkeeseen esimerkiksi tonnikalaa, sieniä tai ananasta.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 2.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
- Proteiini 0.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 9.6 g
- Sokerit 6.5 g
- Kuitu, kokonais- 0.4 g
- Natrium 323.7 mg
- Kalsium 19.8 mg
- Rauta 0.7 mg
- C-vitamiini 13.6 mg
Ainesosat
-
1 1/2 rklSokeri
-
2 tlOregano, kuivattu
-
2 rklBasilika, kuivattu
-
3/4 tlMustapippuri
-
2 tlAromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
-
0.75 dlTomaattisose, tomaattipyree
-
800 gTomaattimurska
-
2 rklRypsiöljy
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus