Valmistusohje

6-8:lle
2 rkl öljyä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 prk (à 400g) tomaattimurskaa
½–1 dl tomaattipyreetä
n. 2 tl yrttisuolaa
½–1 tl mustapippuria
2 rkl basilikaa
2 tl oreganoa
1–2 rkl sokeria
(1 dl kermaa)

1. Kuullota hienonnetut sipulit öljyssä kattilassa.
2. Lisää tomaattimurska ja -pyree. Hauduta seosta noin 15 minuuttia.
3. Lisää mausteet. Tarkista maku.
4. Lisää halutessasi kerma.

Vinkki! Tomaattikastiketta voit muunnella ruskistamalla noin 400 g jauhelihaa sipuleiden kanssa tai lisäämällä kastikkeeseen esimerkiksi tonnikalaa, sieniä tai ananasta.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 2.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Proteiini 0.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 9.6 g
  • Sokerit 6.5 g
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Natrium 323.7 mg
  • Kalsium 19.8 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • C-vitamiini 13.6 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus