Valmistusohje

1 kg made nyljettynä ja sisälmykset poistettuna
1 sipuli
3 perunaa
3 porkkanaa
1 iso fenkoli
4 rkl tomaattisosetta
2 rkl rypsiöljyä
8 dl vettä
2 laakerinlehteä
1 tl suolaa
10 mustapippuria
5 maustepippuria
1 pieni prk kapriksia (noin 40 g)
1 dl tilliä hienonnettuna

  1. Huuhtele made ja paloittele se noin 5 cm viipaleiksi. Ripottele päälle ripaus suolaa.
  2. Suikaloi sipuli. Paloittele kuoritut perunat ja porkkanat. Leikkaa fenkolit sormimaiset varret pois. Leikkaa fenkoli pituussuunnassa puoliksi ja suikaloi.
  3. Kuullota kasvikset ja tomaattisose öljyssä kattilassa. Lisää vesi, laakerinlehdet, suola ja pippurit. Anna kiehua noin 15 minuuttia.
    Lisää madepalat keittoon. Anna hautua kannen alla edelleen noin 10 minuuttia, kunnes kala ja juurekset ovat kypsiä.
    Lisää lopuksi valutetut kaprikset ja hienonnettu tilli.

Vinkki: Voit tehdä keiton myös muusta järvikalasta, esim. kuhasta.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 244 kcal/annos
Hiilijalanjälki
2 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 13.9 mg
  • Rauta 2.3 mg
  • Kalsium 124.4 mg
  • Natrium 839.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.9 g
  • Sokerit 3.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.5 g
  • Proteiini 33.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
  • Rasva 6.9 g
Jaa sivu