Tomaattinen perunaterriini
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/12/terriini.jpg
		
		Tomaattinen perunaterriini
- 
				
					Avainsanat:
				
														
 - Kasvikset
 - Kasvis
 - Uuni- ja pataruoat
 
Valmistusohje
1 kg jauhoisia perunoita
½ rasiaa tuoretta pinaattia (noin 40 g)
3 kevätsipulia
½ dl tuoretta hienonnettua timjamia
½ sitruunan kuori raastettuna
noin 150 g vuohenjuustoa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
3 dl ruokakermaa
2 munaa
1,5 tl suolaa
½ tl mustapippuria
Koristeluun:
aurinkokuivattuja tomaatteja
timjaminoksia
- Vuoraa leivinpaperilla suorakaiteen muotoinen leipävuoka (noin 2 l).
 - Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
 - Hienonna pinaatit ja sipulit. Sekoita keskenään pinaatti, sipuli, timjami ja sitruunankuori.
 - Lado vuokaan kerroksittain perunaviipaleita, yrttiseosta, murennettua vuohenjuustoa ja aurinkokuivattuja tomaatteja.
 - Sekoita keskenään kerma ja munat. Lisää joukkoon suola ja pippuri. Kaada seos vuokaan.
 - Kypsennä terriiniä 175°C:ssa uunissa noin 1 ½ tuntia, kunnes perunat ovat kypsiä.
 - Kumoa jäähtynyt terriini leikkuulaudalle ja leikkaa terävällä veitsellä viipaleiksi.
 - Koristele aurinkokuivatuilla tomaateilla ja timjaminoksilla.
 
Hiilijalanjälki / annos
							0.62							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 214 kcal
 - C-vitamiini 23.3 mg
 - Rauta 1.7 mg
 - Kalsium 85.1 mg
 - Natrium 513.1 mg
 - Kuitu, kokonais- 1.7 g
 - Sokerit 3.2 g
 - Hiilihydraatti erotuksena 22.9 g
 - Proteiini 7.9 g
 - Rasvahapot tyydyttyneet 6.5 g
 - Rasva 11.4 g
 
Pääraaka-aineet
- 
								1000 gPeruna, kuorittu
 - 
								40 gPinaatti
 - 
								1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
 - 
								10 tlTimjami, tuore
 - 
								150 gJuusto, vuohenjuusto, chèvre, rasvaa 30%, vuohenmaito
 - 
								50 gTomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä
 - 
								2 kplKananmuna, kuoreton
 - 
								1 1/2 tlSuola, pöytäsuola
 - 
								1/2 tlMustapippuri
 - 
								25 gTomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä
 - 
								5 gTimjami, tuore
 - 
								1 tlSitruunankuori
 - 
								3 dlRuoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %