Valmistusohje

1 kg jauhoisia perunoita
½ rasiaa tuoretta pinaattia (noin 40 g)
3 kevätsipulia
½ dl tuoretta hienonnettua timjamia
½ sitruunan kuori raastettuna
noin 150 g vuohenjuustoa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
3 dl ruokakermaa
2 munaa
1,5 tl suolaa
½ tl mustapippuria

Koristeluun:
aurinkokuivattuja tomaatteja
timjaminoksia

  1. Vuoraa leivinpaperilla suorakaiteen muotoinen leipävuoka (noin 2 l).
  2. Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  3. Hienonna pinaatit ja sipulit. Sekoita keskenään pinaatti, sipuli, timjami ja sitruunankuori.
  4. Lado vuokaan kerroksittain perunaviipaleita, yrttiseosta, murennettua vuohenjuustoa ja aurinkokuivattuja tomaatteja.
  5. Sekoita keskenään kerma ja munat. Lisää joukkoon suola ja pippuri. Kaada seos vuokaan.
  6. Kypsennä terriiniä 175°C:ssa uunissa noin 1 ½ tuntia, kunnes perunat ovat kypsiä.
  7. Kumoa jäähtynyt terriini leikkuulaudalle ja leikkaa terävällä veitsellä viipaleiksi.
  8. Koristele aurinkokuivatuilla tomaateilla ja timjaminoksilla.

Ainesosat

  • 1000 g
    Peruna, kuorittu
  • 40 g
    Pinaatti
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 10 tl
    Timjami, tuore
  • 150 g
    Juusto, vuohenjuusto, chèvre, rasvaa 30%, vuohenmaito
  • 50 g
    Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä
  • 2 kpl
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 25 g
    Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä
  • 5 g
    Timjami, tuore
  • 1 tl
    Sitruunankuori
  • 3 dl
    Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %

Reseptin ravintosisältö

Energia 536 kcal/annos
  • Rasva 28.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 16.2 g
  • Proteiini 19.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 57.2 g
  • Sokerit 8.1 g
  • Kuitu, kokonais- 4.3 g
  • Natrium 1282.8 mg
  • Kalsium 212.8 mg
  • Rauta 4.4 mg
  • C-vitamiini 58.2 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu