Valmistusohje

1 kg jauhoisia perunoita
½ rasiaa tuoretta pinaattia (noin 40 g)
3 kevätsipulia
½ dl tuoretta hienonnettua timjamia
½ sitruunan kuori raastettuna
noin 150 g vuohenjuustoa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
3 dl ruokakermaa
2 munaa
1,5 tl suolaa
½ tl mustapippuria

Koristeluun:
aurinkokuivattuja tomaatteja
timjaminoksia

  1. Vuoraa leivinpaperilla suorakaiteen muotoinen leipävuoka (noin 2 l).
  2. Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  3. Hienonna pinaatit ja sipulit. Sekoita keskenään pinaatti, sipuli, timjami ja sitruunankuori.
  4. Lado vuokaan kerroksittain perunaviipaleita, yrttiseosta, murennettua vuohenjuustoa ja aurinkokuivattuja tomaatteja.
  5. Sekoita keskenään kerma ja munat. Lisää joukkoon suola ja pippuri. Kaada seos vuokaan.
  6. Kypsennä terriiniä 175°C:ssa uunissa noin 1 ½ tuntia, kunnes perunat ovat kypsiä.
  7. Kumoa jäähtynyt terriini leikkuulaudalle ja leikkaa terävällä veitsellä viipaleiksi.
  8. Koristele aurinkokuivatuilla tomaateilla ja timjaminoksilla.

Ainesosat

  • 1000 g
    Peruna, kuorittu
  • 40 g
    Pinaatti
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 10 tl
    Timjami, tuore
  • 150 g
    Juusto, vuohenjuusto, chèvre, rasvaa 30%, vuohenmaito
  • 50 g
    Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä
  • 2 kpl
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 25 g
    Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä
  • 5 g
    Timjami, tuore
  • 1 tl
    Sitruunankuori
  • 3 dl
    Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %

Reseptin ravintosisältö

Energia 214 kcal/annos
  • C-vitamiini 23.3 mg
  • Rauta 1.7 mg
  • Kalsium 85.1 mg
  • Natrium 513.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.7 g
  • Sokerit 3.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.9 g
  • Proteiini 7.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.5 g
  • Rasva 11.4 g
Jaa sivu