Tomaattipiirakka

10 annosta

Valmistusohje

Pohja:
150 g huoneenlämpöistä voita
160 g karkeita vehnäjauhoja (2,5 dl)
0,4 dl kylmää vettä

Täyte:
250 g kirsikkatomaatteja
n. 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
0,5 dl tuoretta rucolaa
200 g kermaviiliä
1 kananmuna
ripaus mustapippuria
100 g fetajuustoa
tuoretta basilikaa

Valmista pohjataikina. Nypi pehmeä voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi ja lisää kylmää vettä sen verran, että saat hyvin koossa pysyvän piiraspohjamassan. Varo sekoittamasta liikaa, ettei ala syntyä sitkoa.

Taputtele taikina piirakkavuokaan ja laita vuoka noin tunniksi jääkaappiin. Pistele taikinaa haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Valmista täyte. Huuhtele tomaatit ja puolita ne. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Huuhtele ja hienonna rucola. Sekoita kermaviili ja kananmuna keskenään, mausta pippurilla.

Ripottele hienonnettu rucola piirakan pohjalle. Kaada päälle kermaviili-kananmunaseos ja murustele fetajuusto pinnalle. Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja lopuksi tomaatit leikkuupinta ylöspäin. Jatka piirakan paistamista noin 20 minuuttia. Koristele kypsä piirakka tuoreilla basilikan lehdillä.

Vinkki:

Voit kääriä pohjataikinan tuorekelmuun ja säilyttää jääkaapissa tai pakastimessa. Taikina säilyy hyvin käärittynä jääkaapissa noin viikon ja pakastimessa n. 3 kk. Taikina sopii hyvin myös muiden piirakoiden pohjataikinaksi.

  • Energia 243 kcal/annos
  • C-vitamiini 6.4 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • Kalsium 93.2 mg
  • Natrium 210.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.8 g
  • Sokerit 4.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 17 g
  • Proteiini 5.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 11.3 g
  • Rasva 18 g