Valmistusohje

1 pkt pakastevoi- tai -piirakkataikinaa
1 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä
2 prk tonnikalaa
1/2 purjoa
1 paprika
tilliä
mustapippurirouhetta
(n. 100 g sinihomejuustoa)

munamaito:
2 munaa
3 dl maitoa
150 g juustoraastetta

1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kauli voitaikinasta noin 35 x 35 sentin neliö ja painele se pyöreän piirakkavuoan pohjalle (halkaisija noin 28 cm) ja reunoille, anna kulmien jäädä reunojen yli.
3. Leikkaa pesty, halkaistu purjo ohuiksi suikaleiksi, paprika kuutioiksi ja hienonna tilli.
4. Sekoita ainekset jäähtyneen riisin joukkoon ja lisää tonnikala. Mausta seos pippurilla. Halutessasi voit lisätä seokseen sinihomejuustoa muruina.
5. Levitä täyte vuokaan.
6. Sekoita munien rakenne rikki, lisää joukkoon maito, juustoraaste sekä ripaus suolaa, jos et ole lisännyt täytteeseen sinihomejuustoa. Kaada munamaito täytteen päälle.
7. Nosta piirakkalevyn kulmat täytteen päälle. Voitele kulmat ja pistele haarukalla.
8. Paista uunissa 200°C:ssa  35-40 minuuttia.

Ainesosat

  • 150 g
    Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
  • 3 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 1/4 tl
    Mustapippuri
  • 3 rkl
    Tilli, tuore
  • 170 g
    Paprika, punainen
  • 50 g
    Purjosipuli
  • 280 g
    Tonnikala, öljyssä
  • 1 1/2 dl
    Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton
  • 400 g
    Voitaikina keskiarvo, täytteetön
  • 2 kpl
    Kananmuna, kuoreton

Reseptin ravintosisältö

Energia 364 kcal/annos
  • Rasva 22.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 11.3 g
  • Proteiini 17.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 25.7 g
  • Sokerit 2.5 g
  • Kuitu, kokonais- 1.1 g
  • Natrium 344.5 mg
  • Kalsium 236.6 mg
  • Rauta 2.2 mg
  • C-vitamiini 33.2 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu