Tonnikalakolmioleipä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/08/tonnikalakolmioleipa.jpg
Tonnikalakolmioleipä
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kananmunaton
- Välipalat
Valmistusohje
8 vuokaleipäviipaletta
Täyte:
1 tlk tonnikalaa
0,75 dl amerikkalaista kurkkusalaattia
1 rasiaa tuorejuustoa
1 tl kuivattua tilliä
1/2 pieni sipuli hienonnettuna
jääsalaatin lehtiä väliin
1.Valuta tonnikala siivilässä.
2.Hienonna kala haarukalla kulhon pohjalla.
3.Lisää joukkoon muut aineet. Sekoita. Notkista maidolla, jos tarvetta.
4.Levitä seosta paahtoleiville, ei aivan reunoille saakka.
5.Lisää jääsalaatinlehtiä väliin.
6.Paina kevyesti kaksi leipää vastakkain ja leikkaa kolmioiksi.
Testattu Marttakeittiössä
0.49 kg CO2 ekv
- Energia 139 kcal/annos
- Rasva 5.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
- Proteiini 9.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 13.8 g
- Sokerit 2.8 g
- Kuitu, kokonais- 1.1 g
- Natrium 333 mg
- Kalsium 35.4 mg
- Rauta 1.6 mg
- C-vitamiini 1.7 mg
Pääraaka-aineet
-
50 gSalaatti, vihreä
-
0.5 kplSipuli
-
1 pieni annos (40.0 g)Salaatti, kurkkusalaatti, kurkkupikkelssi, kurkkurelissi
-
1 rklTilli, tuore
-
180 gTuorejuusto, rasvaa 6-11 %
-
8 pieni annos (20.0 g)Paahtoleipä, grahampaahtoleipä, vesi
-
180 gTonnikala, öljyssä