Tortillalasagne
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/09/tortillalasagne_vaaka_H.jpg
		
		Tortillalasagne
Lasagnen nopeampi versio, jossa pastalevyt korvataan tortillaletuilla. Voit halutessasi raastaa tai hienontaa joukkoon myös muita kasviksia, kuten porkkanaa tai palsternakkaa.
- 
				
					Avainsanat:
				
														
- Kananmunaton
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl rypsiöljyä
1 tlk tomaattimurskaa
0,5 dl vettä
0,75 tl suolaa
0,25 tl pippuria
0,5 tl sokeria
1 tl kuivattua oreganoa
2 dl ruokakermaa
1 paprika
250 g härkistä, nyhtökauraa tms.
1 rkl öljyä vuoan voiteluun
6 isoa tortillaa
1 pss (150 g) juustoraastetta
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipuleita hetki.
- Lisää tomaattimurska, mausteet ja ruokakerma. Anna kiehahtaa ja tarkista maku.
- Huuhtele paprika ja pilko se pieniksi kuutioksi.
- Voitele pyöreä tai suorakaiteen muotoinen uunivuoka öljyllä.
- Laita vuokaan kerroksittain ohuelti kastiketta, härkistä, paprikakuutioita, tortilloja ja juustoraastetta. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi kastike ja ripota pinnalle loppu juustoraaste.
- Kypsennä tortillalasagnea uunin keskiosassa 10-15 min.
Katso video
Hiilijalanjälki / annos
							0.64							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 488 kcal
- C-vitamiini 46.8 mg
- Rauta 2.3 mg
- Kalsium 169.1 mg
- Natrium 515.4 mg
- Kuitu, kokonais- 4.1 g
- Sokerit 5.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 26.5 g
- Proteiini 8.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.9 g
- Rasva 12.4 g
Pääraaka-aineet
- 
								1 kplsipuli
- 
								1 kplvalkosipulinkynsi
- 
								1 rklrypsiöljyä
- 
								400 gtomaattimurskaa
- 
								0.5 dlvettä
- 
								0.75 gsuolaa
- 
								0.25 tlpippuria
- 
								0.5 tlsokeria
- 
								1 tloreganoa
- 
								2 dlruokakermaa
- 
								1 kplparika
- 
								250 gnyhtökauraa
- 
								1 rklrypsiöljyä
- 
								6 kpltortillaa
- 
								150 gjuustoraastetta