Valmistusohje

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl rypsiöljyä
1 tlk tomaattimurskaa
0,5 dl vettä
0,75 tl suolaa
0,25 tl pippuria
0,5 tl sokeria
1 tl kuivattua oreganoa
2 dl ruokakermaa
1 paprika
250 g härkistä, nyhtökauraa tms.
1 rkl öljyä vuoan voiteluun
6 isoa tortillaa
1 pss (150 g) juustoraastetta

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipuleita hetki.
  3. Lisää tomaattimurska, mausteet ja ruokakerma. Anna kiehahtaa ja tarkista maku.
  4. Huuhtele paprika ja pilko se pieniksi kuutioksi.
  5. Voitele pyöreä tai suorakaiteen muotoinen uunivuoka öljyllä.
  6. Laita vuokaan kerroksittain ohuelti kastiketta, härkistä, paprikakuutioita, tortilloja ja juustoraastetta. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi kastike ja ripota pinnalle loppu juustoraaste.
  7. Kypsennä tortillalasagnea uunin keskiosassa 10-15 min.

Ainesosat

  • 1 kpl
    sipuli
  • 1 kpl
    valkosipulinkynsi
  • 1 rkl
    rypsiöljyä
  • 400 g
    tomaattimurskaa
  • 0.5 dl
    vettä
  • 0.75 g
    suolaa
  • 0.25 tl
    pippuria
  • 0.5 tl
    sokeria
  • 1 tl
    oreganoa
  • 2 dl
    ruokakermaa
  • 1 kpl
    parika
  • 250 g
    nyhtökauraa
  • 1 rkl
    rypsiöljyä
  • 6 kpl
    tortillaa
  • 150 g
    juustoraastetta

Reseptin ravintosisältö

Energia 488 kcal/annos
  • C-vitamiini 46.8 mg
  • Rauta 2.3 mg
  • Kalsium 169.1 mg
  • Natrium 515.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.1 g
  • Sokerit 5.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 26.5 g
  • Proteiini 8.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.9 g
  • Rasva 12.4 g

Katso video

Jaa sivu