Valmistusohje

4 kiinteämaltoista, keskikokoista perunaa
1 porkkana
pala purjoa tai 2–3 kevätsipulia
rypsiöljyä
3 kourallista kuivattuja mustatorvisieniä
2–3 valkosipulinkynttä
1 ½ dl kasvislientä
mustapippuria
ripaus suolaa

  1. Kuori perunat ja porkkana ja pilko hyvin pieniksi, 3–4 mm:n kuutioiksi. Hienonna purjo.
  2. Paista peruna- ja porkkanakuutioita nopeasti öljyssä hetki. Lisää purjosilppu, murskatut torvisienet ja valkosipulinkynnet.
  3. Kaada kasvisliemi joukkoon ja hauduta muutama minuutti.
  4. Mausta vastajauhetulla mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Ainesosat

  • 4 kpl
    Peruna, kuorittu
  • 50 g
    Purjosipuli
  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 8 g
    Valkosipuli
  • 1/4 tl
    Mustapippuri
  • 1/4 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 1 1/2 dl
    Kasvisliemi, laimennettu
  • 120 g
    Sieni tatti, hapero

Reseptin ravintosisältö

Energia 97 kcal/annos
  • Rasva 4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Proteiini 2.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.2 g
  • Sokerit 2.1 g
  • Kuitu, kokonais- 2.1 g
  • Natrium 353.6 mg
  • Kalsium 17 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • C-vitamiini 12 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu