Valmistusohje

4 kiinteämaltoista, keskikokoista perunaa
1 porkkana
pala purjoa tai 2–3 kevätsipulia
rypsiöljyä
3 kourallista kuivattuja mustatorvisieniä
2–3 valkosipulinkynttä
1 ½ dl kasvislientä
mustapippuria
ripaus suolaa

  1. Kuori perunat ja porkkana ja pilko hyvin pieniksi, 3–4 mm:n kuutioiksi. Hienonna purjo.
  2. Paista peruna- ja porkkanakuutioita nopeasti öljyssä hetki. Lisää purjosilppu, murskatut torvisienet ja valkosipulinkynnet.
  3. Kaada kasvisliemi joukkoon ja hauduta muutama minuutti.
  4. Mausta vastajauhetulla mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Tarjoa esimerkiksi leivän päällä tai vohveleiden tai blinien täytteenä.

Ainesosat

  • 4 kpl
    Peruna, kuorittu
  • 50 g
    Purjosipuli
  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 8 g
    Valkosipuli
  • 1/4 tl
    Mustapippuri
  • 1/4 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 1 1/2 dl
    Kasvisliemi, laimennettu
  • 120 g
    Sieni tatti, hapero

Reseptin ravintosisältö

Energia 97 kcal/annos
  • Rasva 4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Proteiini 2.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.2 g
  • Sokerit 2.1 g
  • Kuitu, kokonais- 2.1 g
  • Natrium 353.6 mg
  • Kalsium 17 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • C-vitamiini 12 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu