Torvisienikaviaari
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/torvisienikaviaarinetti.jpg
Torvisienikaviaari
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Sienet
- Välipalat
Valmistusohje
4 kiinteämaltoista, keskikokoista perunaa
1 porkkana
pala purjoa tai 1-2 kevätsipulia
rypsiöljyä
3 kourallista kuivattuja mustatorvisieniä
2–3 valkosipulinkynttä
1 ½ dl kasvislientä
mustapippuria
ripaus suolaa
- Kuori perunat ja porkkana ja pilko hyvin pieniksi, 3–4 mm:n kuutioiksi. Hienonna purjo.
- Paista peruna- ja porkkanakuutioita nopeasti öljyssä hetki. Lisää purjosilppu, murskatut torvisienet ja valkosipulinkynnet.
- Kaada kasvisliemi joukkoon ja hauduta muutama minuutti.
- Maista ja mausta vastajauhetulla mustapippurilla ja suolalla.
Testattu Marttakeittiössä
0.43 kg CO2 ekv
- Energia 97 kcal/annos
- Rasva 4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
- Proteiini 2.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 15.2 g
- Sokerit 2.1 g
- Kuitu, kokonais- 2.1 g
- Natrium 353.6 mg
- Kalsium 17 mg
- Rauta 1.4 mg
- C-vitamiini 12 mg
Pääraaka-aineet
-
50 gPurjosipuli
-
1 rklRypsiöljy
-
8 gValkosipuli
-
1/4 tlMustapippuri
-
1/4 tlSuola, pöytäsuola
-
4 kplPeruna, kuorittu
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
1 1/2 dlKasvisliemi, laimennettu
-
120 gSieni tatti, hapero