Tsatsiki

G
4 annosta

Valmistusohje

puolikas tuorekurkku
1–2 valkosipulinkynttä
200 g turkkilaista jogurttia
1 tl juoksevaa hunajaa
1 tl kuivattua minttua
ripaus suolaa
oliiviöljyä

  1. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi.
  2. Pane raaste siivilään ja painele ylimääräinen neste pois. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  4. Koristele oliiviöljyllä. Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.36 kg CO2 ekv
  • Energia 93 kcal/annos
  • C-vitamiini 4.8 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • Kalsium 82.5 mg
  • Natrium 66.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Sokerit 4.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5.6 g
  • Proteiini 2.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.7 g
  • Rasva 7.3 g