Ainesosat

  • 400 g
    Voitaikina keskiarvo, täytteetön
  • 4 g
    Liivate
  • 2 rkl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 2 dl
    Omenasose, sokeroitu
  • 1 dl
    Marja, keskiarvo
  • 2 dl
    Jälkiruokakastike, vaniljakastike, kevytmaito, vehnäjauho
  • 2 dl
    Kerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
  • 1 tl
    Vanilliinisokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 244 kcal/annos
  • C-vitamiini 3.4 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • Kalsium 70.5 mg
  • Natrium 128.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Sokerit 9.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21.6 g
  • Proteiini 2.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 10.5 g
  • Rasva 17.3 g

Valmistusohje

noin 400 g  pakastevoitaikinaa

Täyte:
2 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta
2 liivatelehteä
tilkka kiehuvaa vettä
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl (vähäsokerista) omena- tai raparperisosetta

Pinnalle: marjoja, kirsikoita tms.

  1. Sulata pakastevoitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kaaviloi taikinasta leivinpaperin päällä 4 noin 3 mm:n paksuista joko pyöreää tai suorakaiteen muotista levyä. Pistele levyt haarukalla ja paista 225°C:ssa noin 15 minuuttia.
  2. Valmista täyte: Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vaahto vaniljasokerilla. Sekoita vaahto vaniljakastikkeeseen. Purista pehmenneet liivatelehdet ja liuota tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada seos ohuena nauhana vaniljakastike-kermavaahtoon koko ajan sekoittaen.
  3. Kokoa kakku juuri ennen tarjoilua. Nosta yksi voitaikalevy tarjoiluvadille. Levitä kerros omena- tai raparperisosetta ja 1/3 vaniljakastike-kermavaahdosta.
  4. Seulo päällimmäisen levyn pinnalle tomusokeria ja koristele kirsikoilla tai marjoilla.
Jaa sivu