Ainesosat

  • 1000 g
    Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton
  • 200 g
    Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 1 rkl
    Hunaja
  • 1/2 dl
    Tomaattisalsa, teollinen
  • 3 tbsp, drained
    Kapris, purkitettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 223 kcal/annos
  • C-vitamiini 49.7 mg
  • Rauta 2.2 mg
  • Kalsium 34.8 mg
  • Natrium 242 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.8 g
  • Sokerit 10.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 42.9 g
  • Proteiini 5.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Rasva 5.1 g

Valmistusohje

6 annosta

1 kg uusia tai vanhoja perunoita keitettynä

Kastike:
200 g aurinkokuivattuja tomaatteja
2 sipulinippua
1 dl aurinkokuivattujen tomaattien tölkin lientä
½ dl salsa-kastiketta
1 rkl hunajaa
½ dl kapriksia

  1. Jos käytät vanhoja perunoita, kuori ne. Kuutioi keitetyt, jäähtyneet perunat.
  2. Valmista kastike. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja sipulit kulhoon.
  3. Sekoita joukkoon tomaattitölkin lientä, salsakastiketta, hunajaa ja kaprikset.
  4. Lisää perunat ja sekoita huolella.
  5. Anna salaatin vetäytyä jääkaapissa pari tuntia.Tarjoa grillattujen makkaroiden lisäkkeenä.
Jaa sivu