Tulinen perunasalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/08/Tulinen-perunasalaatti.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Juhannus
- Kesä
- Maidoton
- Munaton
- Muut juhlaruoat
- Salaatit ja salaatinkastikkeet
- Vappu
Valmistusohje
6 annosta
1 kg uusia tai vanhoja perunoita keitettynä
Kastike:
200 g aurinkokuivattuja tomaatteja
2 sipulinippua
1 dl aurinkokuivattujen tomaattien tölkin lientä
½ dl salsa-kastiketta
1 rkl hunajaa
½ dl kapriksia
- Jos käytät vanhoja perunoita, kuori ne. Kuutioi keitetyt, jäähtyneet perunat.
- Valmista kastike. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja sipulit kulhoon.
- Sekoita joukkoon tomaattitölkin lientä, salsakastiketta, hunajaa ja kaprikset.
- Lisää perunat ja sekoita huolella.
- Anna salaatin vetäytyä jääkaapissa pari tuntia.Tarjoa grillattujen makkaroiden lisäkkeenä.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 49.7 mg
- Rauta 2.2 mg
- Kalsium 34.8 mg
- Natrium 242 mg
- Kuitu, kokonais- 2.8 g
- Sokerit 10.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 42.9 g
- Proteiini 5.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
- Rasva 5.1 g
Ainesosat
-
1000 gPeruna, kuorittu, keitetty, suolaton
-
200 gTomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1 rklHunaja
-
1/2 dlTomaattisalsa, teollinen
-
3 tbsp, drainedKapris, purkitettu