Mausteinen perunasalaatti

G
6 annosta

Valmistusohje

6 annosta

1 kg uusia tai vanhoja perunoita keitettynä

Kastike:
200 g aurinkokuivattuja tomaatteja
2-3 kevätsipulia varsineen tai 1 sipuli
1 dl aurinkokuivattujen tomaattien tölkin lientä
2 dl salsa-kastiketta
1 rkl viinietikkaa
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
½ dl kapriksia

1.Jos käytät vanhoja perunoita, kuori ne. Paloittele keitetyt, jäähtyneet perunat.
2.Valmista kastike. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja sipulit kulhoon.
3.Sekoita joukkoon tomaattitölkin lientä, salsakastiketta, viinietikkaa, suola, sokeri ja kaprikset.
4.Lisää perunat ja sekoita.
5.Anna salaatin vetäytyä jääkaapissa pari tuntia.
6.Tarjoa vaikkapa grillatun ruuan lisäkkeenä.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.7 kg CO2 ekv
  • Energia 227 kcal/annos
  • Rasva 5.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Proteiini 5.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 43.8 g
  • Sokerit 10.5 g
  • Kuitu, kokonais- 3 g
  • Natrium 623.2 mg
  • Kalsium 39.8 mg
  • Rauta 2.3 mg
  • C-vitamiini 59.5 mg