Mustikka-banaani tuorepuuro
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/09/e597054c-a12d-4565-a564-f198cae705e3.jpg
-
Avainsanat:
- Alkuruoat ja välipalat
- Arjen helpot
- Kasvisruoat
- Maidoton
- Marjaherkut
- Munaton
- Pikkukokki (lapsille)
- Vegaani
Valmistusohje
1 banaani
2 dl kaurahiutaleita
4 dl maustamatonta jogurttia (tai soijajogurttia)
1 dl pakastemustikoita
2 rkl juoksevaa hunajaa (tai agavesiirappia)
1 dl pähkinärouhetta
½ tl kardemummaa
Koristeluun:
Mustikoita
- Kuori banaani ja survo se haarukalla soseeksi.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Tarkista maku.
- Peitä kulho kannella ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään 20 minuutiksi.
- Koristele tuorepuuro kokonaisilla mustikoilla ennen tarjoilua.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
392
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- C-vitamiini 9.2 mg
- Rauta 2.9 mg
- Kalsium 240.3 mg
- Natrium 56.1 mg
- Kuitu, kokonais- 4 g
- Sokerit 25 g
- Hiilihydraatti erotuksena 48.2 g
- Proteiini 13.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.2 g
- Rasva 16.9 g
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
Ainesosat
-
1 kplbanaani
-
2 dlkaurahiutaleita
-
4 dlmaustamatonta jogurttia
-
1 dlmustikoita
-
2 rklhunajaa
-
1 dlpähkinärouhetta
-
0.5 tlkardemummaa