Ainesosat

  • 3 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 100 g
    Voi
  • 2 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 4 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton

Reseptin ravintosisältö

Energia 80 kcal/annos
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 9.5 mg
  • Natrium 43.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Sokerit 0.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 6 g
  • Proteiini 2.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.9 g
  • Rasva 5.4 g

Valmistusohje

3 dl vettä
100 g voita tai margariinia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
4 munaa

1. Kuumenna vesi ja rasva kiehuvaksi.
2. Lisää jauhot joukkoon kerralla ja sekoita voimakkaasti, kunnes seos on tasaista ja irtoaa kattilan reunoilta.
3. Jäähdytä seos ja lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
4. Pursota taikinasta pellille leivinpaperin päälle tuulihattuja, pieniä, isoja tai vaikkapa yksi iso renkaan muotoon.
5. Paista tuulihatut 200°C:ssa noin 20 minuuttia. Uunin luukkua ei saa avata paistamisen alkuvaiheessa.

Onnistunut tuulihattu on kevyt, korkea ja kuiva. Täytä tuulihatut vasta jäähtyneinä.

Makeita täytteitä:
* kermavaahto ja raikkaat marjat
* kermavaahdolla notkistettu rahka ja marjat

Suolaisia täytteitä:
* kinkkusuikaleilla ja piparjuuriraasteella maustettu kermavaahto
* kermalla notkistettu sinihomejuusto
* kermalla notkistettu maksapasteija, jossa hienonnettua paprikaa
* raejuusto tai rahka, jossa savustettua kalaa ja tilliä
* notkistettu tuorejuusto

Jaa sivu