Tyrni-kotijuustodahl

Lämmittävä dahl, eli linssipata, syntyy nopeasti kypsyvistä punaisista linsseistä. Tyrnimarjat tuovat raikasta hapokkuutta muuten täyteläiseen ruokaan. Tyrnin tilalla voit kokeilla myös pihlajanmarjoja.

G
4 annosta

Valmistusohje

250 g kotijuustoa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
n. 4 cm:n pala inkivääriä
(vihreä) chili
300 g/3,5 dl kuivia punaisia linssejä
1 rkl rypsiöljyä
1,5 tl kardemummaa
kanelitanko (tai 1,5 tl kanelia)
1 tl kurkumaa
8 dl kasvislientä
1 tl mustapippuria
0,5 tl suolaa
2 dl tyrnimarjoja (tuore tai pakaste)
puoli ruukkua korianteria

lisäksi
jogurttia tai kauragurttia

  1. Aseta kotijuusto parin talouspaperikerroksen väliin ja painele kevyesti, jotta juustosta poistuu nestettä. Pilko juusto sitten noin 2 cm x 2 cm -kokoisiksi kuutioiksi.
  2. Kuori ja silppua sipuli ja hienonna valkosipuli. Kuori ja rasta inkivääri. Poista chilistä kanta ja siemenet ja hienonna chili. Huuhtele linssit siivilässä.
  3. Kuumenna rypsiöljy kasarissa tai kattilassa keskilämmöllä. Pane kasariin kardemumma ja kaneli ja paista niitä lastalla sekoitellen pari minuuttia tai kunnes ne alkavat tuoksua voimakkaasti.
  4. Lisää pannulle sipuli, valkosipuli, inkivääri, chili ja kurkuma ja kuullota noin viisi minuuttia.
  5. Lisää linssit kasariin yhdessä kasvisliemen, mustapippurin ja suolan kanssa. Sekoita ja anna hautua keskilämmöllä n. 15 minuuttia.
  6. Lisää kasariin tyrnimarjat sekä kotijuustokuutiot, sekoita ja anna hautua vielä n. viisi minuuttia. Silppua päälle korianteria ja tarjoile esimerkiksi naanleivän ja turkkilaisen jogurtin tai kauragurtin kanssa.

Vinkki: Voit kokeilla pataan myös intialaista paneer-juustoa. Vegaanisen ruoan saat, kun käytät juuston tilalla tofua.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
1.11 kg CO2 ekv
  • Energia 446 kcal/annos
  • Rasva 14.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.4 g
  • Proteiini 31.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 57.7 g
  • Sokerit 7.7 g
  • Kuitu, kokonais- 7.4 g
  • Natrium 1097.6 mg
  • Kalsium 129.9 mg
  • Rauta 6.9 mg
  • C-vitamiini 65.5 mg