Ainesosat

  • 5 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 3 rkl
    Jauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
  • 1 dl
    Sokeri
  • 2 rkl
    Sokeri
  • 5 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1/2 dl
    Jauho, maissitärkkelys
  • 1 dl
    Mehu, mehujuoma, puolukka, laimentamaton
  • 1 tl
    Vanilliinisokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 207 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.5 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 133.2 mg
  • Natrium 57.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.1 g
  • Sokerit 30.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 40.7 g
  • Proteiini 4.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
  • Rasva 3 g

Valmistusohje

Tyrnimehukiisseli:
½ l vettä
1 dl tyrnimehua
3 rkl perunajauhoja
1 dl sokeria

Maissikiisseli:
½ l maitoa
1 muna
½ dl maissitärkkelystä
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Valmista ensin maitokiisseli.
1. Sekoita kylmä maito, muna ja maissitärkkelys kattilassa.
2. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehuu.
3. Vähennä lämpöä ja keitä 3-4 minuuttia.
4. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
5. Kaada kiisseli annoskulhoihin ja anna jäähtyä.

Valmista tyrnimehukiisseli.
1. Mittaa vesi, mehu, perunajauhot ja sokeri kattilaan.
2. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Kun keitos kuplahtaa, nosta kattila pois liedeltä.
3. Kaada kiisseli varovasti maissikiisselin päälle.
4. Ripottele vähän sokeria pinnalle.

Jaa sivu