Tyrnikerroskiisseli
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Jälkiruoat
- Marjat
Valmistusohje
Tyrnimehukiisseli:
½ l vettä
1 dl tyrnimehua
3 rkl perunajauhoja
1 dl sokeria
Maissikiisseli:
½ l maitoa
1 muna
½ dl maissitärkkelystä
2-3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Valmista ensin maitokiisseli.
1. Sekoita kylmä maito, muna ja maissitärkkelys kattilassa.
2. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehuu.
3. Vähennä lämpöä ja keitä sekoitellen3-4 minuuttia.
4. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Maista.
5. Kaada kiisseli annoskulhoihin ja anna jäähtyä.
Valmista tyrnimehukiisseli.
1. Mittaa vesi, mehu, perunajauhot ja sokeri kattilaan.
2. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Kun keitos pulpahtaa, nosta kattila pois liedeltä. Maista ja makeuta tarvittaessa lisää.
3. Kaada kiisseli varovasti jäähtyneen maissikiisselin päälle.
4. Ripottele vähän sokeria pinnalle.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 207 kcal/annos
- Rasva 3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
- Proteiini 4.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 40.7 g
- Sokerit 30.6 g
- Kuitu, kokonais- 0.1 g
- Natrium 57.1 mg
- Kalsium 133.2 mg
- Rauta 0.5 mg
- C-vitamiini 1.5 mg
Pääraaka-aineet
-
1 tlVanilliinisokeri
-
1 dlMehu, mehujuoma, puolukka, laimentamaton
-
1/2 dlJauho, maissitärkkelys
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
5 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
2 rklSokeri
-
1 dlSokeri
-
3 rklJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
-
5 dlVesi, vesijohtovesi