Valmistusohje

1 l vettä

1,5 dl sokeria

5 rkl perunajauhoja

1,5 dl tyrnitäysmehua

Mittaa vesi, sokeri ja perunajauhot kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Lisää lopuksi tyrnimehu. Kaada kiisseli tarjoilukulhoon. Ripottele pinnalle hieman sokeria kuortumisen estämiseksi. Tarjoa kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • C-vitamiini 30.9 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • Kalsium 12.5 mg
  • Natrium 2.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Sokerit 1.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7 g
  • Proteiini 0.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Rasva 0.9 g

Kommentit (1)

  1. Hei.
    Miten sokeria vähän tyrni kiisseliin .?
    Muistan joskus ohjeen että oli porkkanaa raastettuaja suurustus oli liitetty appelsiini mehuun .
    Diabeetikot usein jo vanhempaa kiisseleihin tottuneita.
    Tarkoitus olisi osa sokerista luontaista hedelmä sokeri.
    Kuitua ehkä porkkanasta ?
    Vähemmän sitä kallista tyrniä.
    Ehkä voitte testata jonkun uuden ohjeen.
    Iloista Päivää.
    Irja mummi.. lohja

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*