Tyrnikiisseli

G
8 annosta

Valmistusohje

7,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
3-4 rkl perunajauhoja
2,5 dl tyrnitäysmehua

  • 1. Mittaa vesi, sokeri ja perunajauhot kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee.
  • 2. Lisää lopuksi tyrnimehu. Maista ja makeuta tarvittaessa lisää.
  • 3. Kaada kiisseli tarjoilukulhoon. Ripottele pinnalle hieman sokeria kuortumisen estämiseksi.
  • 4. Tarjoa kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.13 kg CO2 ekv
  • Energia 96 kcal/annos
  • Rasva 0.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Proteiini 0.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21.6 g
  • Sokerit 16.8 g
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Natrium 1.8 mg
  • Kalsium 11.6 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • C-vitamiini 30.9 mg