Tyrnikiisseli
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/09/shutterstock_1512351560-tyrnikiisseli-rotated.jpg
Tyrnikiisseli
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
- Maidoton
- Marjat
- Perinneherkut
- Vegaaninen
Valmistusohje
7,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
3-4 rkl perunajauhoja
2,5 dl tyrnitäysmehua
- 1. Mittaa vesi, sokeri ja perunajauhot kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee.
- 2. Lisää lopuksi tyrnimehu. Maista ja makeuta tarvittaessa lisää.
- 3. Kaada kiisseli tarjoilukulhoon. Ripottele pinnalle hieman sokeria kuortumisen estämiseksi.
- 4. Tarjoa kermavaahdon tai jäätelön kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
0.13 kg CO2 ekv
- Energia 96 kcal/annos
- Rasva 0.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
- Proteiini 0.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 21.6 g
- Sokerit 16.8 g
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Natrium 1.8 mg
- Kalsium 11.6 mg
- Rauta 0.1 mg
- C-vitamiini 30.9 mg
Pääraaka-aineet
-
125 gSokeri
-
150 gTyrnimarja
-
4 rklJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
-
750 gVesi, vesijohtovesi