Valmistusohje

1. Puhdista sienet ja paloittele ne.

2. Keitä miedosti kirpeitä rouskuja, esimerkiksi haaparouskuja, väljässä vedessä pari minuut­tia, hyvin kirpeitä, lähinnä karva- ja kangasrouskuja, 5 minuuttia.

3. Huuhtele sienet ja purista ne hyvin kuiviksi. Jos käytät mietoja sieniä, kuten tatteja, keitä ne kokoon omassa liemessään ja anna nesteen haihtua.

4. Täytä samankokoiset, noin 1/2 litran lasitölkit tiukasti täyteen sieniä, ripottele pinnalle noin 1/2 tl suolaa. Sulje kansi hyvin.

5. Laita tölkit kattilaan ja kylmää vettä niin paljon, että ne peittyvät reilusti.’

6. Kuumenna vesi kiehumispisteeseen ja keitä tölkkejä runsas puoli tuntia, isompia vähän kauemmin.

7. Nosta tölkit varovasti pöydälle jäähtymään.

8. Tarkista jäähtyneistä säilykkeistä, että kannet ovat kunnolla sulkeutuneet. Säilytä tölkkejä viileässä.

Kommentit (1)

  1. Suunnilleen sama toiminta. Osan sienistä jotka ei tarviyse esikäsittelyä kuten kantarellit tungen paloiteltuna purkin täyteen ja suljen. Umpioin painekattilassa. Maustan käyttötilanteessa. Rouskuja paljon suvun nuoret haluavat salattisieniä.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu