Valmistusohje

1. Puhdista sienet ja paloittele ne.

2. Keitä miedosti kirpeitä rouskuja, esimerkiksi haaparouskuja, väljässä vedessä pari minuut­tia, hyvin kirpeitä, lähinnä karva- ja kangasrouskuja, 5 minuuttia.

3. Huuhtele sienet ja purista ne hyvin kuiviksi. Jos käytät mietoja sieniä, kuten tatteja, keitä ne kokoon omassa liemessään ja anna nesteen haihtua.

4. Täytä samankokoiset, noin 1/2 litran lasitölkit tiukasti täyteen sieniä, ripottele pinnalle noin 1/2 tl suolaa. Sulje kansi hyvin.

5. Laita tölkit kattilaan ja kylmää vettä niin paljon, että ne peittyvät reilusti.’

6. Kuumenna vesi kiehumispisteeseen ja keitä tölkkejä runsas puoli tuntia, isompia vähän kauemmin.

7. Nosta tölkit varovasti pöydälle jäähtymään.

8. Tarkista jäähtyneistä säilykkeistä, että kannet ovat kunnolla sulkeutuneet. Säilytä tölkkejä viileässä.

Kommentit (2)

  1. Saimme viikonloppuna valtavan määrän herkkutatteja. Mökillä on vain pieni jääkaappi, joten keksimme umpioida suurimman osan tateista. Esikypsensimme ne omassa liemessään ja annoimme liemen kuivahtaa. Onneksi olimme varautuneet lasipurkein siinä toivossa, että saamme rouskuja, mutta purkit tulivat tarpeeseen tattien osalta. Rouskuja tuli umpioitua parin purkin verran. Osan tateista freesasimme pakastusta varten ja osan kuivasimme kotona kuivurissa ja uunikin käy kuivattamiseen, kunhan muistaa pitää uunin lämmön n. 40 asteessa. Suolaa laitoimme n.1 teelusikan verran purkkiinsa.. Umpioidut ja kuivatut sienet säilyvät hyvinvaikka useita vuosia, kun ne ovat tiiviissä lasipurkeissa.

  2. Suunnilleen sama toiminta. Osan sienistä jotka ei tarviyse esikäsittelyä kuten kantarellit tungen paloiteltuna purkin täyteen ja suljen. Umpioin painekattilassa. Maustan käyttötilanteessa. Rouskuja paljon suvun nuoret haluavat salattisieniä.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu