Valmistusohje

muutama keksi ja/tai kahvikakunpala
noin 5 dl (vanilja)jäätelöä
noin 2 dl (pakaste)marjoja, vadelmia, mansikoita tms.
(0,5 dl rouhittuja (suola)pähkinöitä tai manteleita)
3 kanamunan valkuaista
0,5 dl tomusokeria

  1. Riko keksit ja/tai kakunpalat uuni- tai piirakkavuoan (halkaisija noin 18 cm) pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Jätä osa rouheiksi paloiksi.
  2. Erota kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Laita valkuaisten joukkoon puolet sokerista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää loput sokerista vatkauksen puolessa välissä.
  3. Leikkaa jäätelö kuutioiksi ja asettele keksimurusten päälle. Ripottele päälle mantelit ja marjat. Peitä ainekset huolellisesti valkuaisvaahdolla.
  4. Laita vuoka 250-asteiseen uuniin noin 5 minuutiksi, eli kunnes marengin pinta on saanut väriä. Tarjoa uunijäätelö välittömästi.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 201 kcal/annos
  • C-vitamiini 5.6 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 107.9 mg
  • Natrium 74.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Sokerit 17.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21.4 g
  • Proteiini 5.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.1 g
  • Rasva 11.1 g

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*