Uunijäätelö
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/01/1D2A8056-1.jpg
-
Avainsanat:
- Juhlan nautinnot
- Jälkiruoat
- Kevät
- Marjaherkut
- Muut juhlaruoat
- Syksy
Valmistusohje
muutama keksi ja/tai kahvikakunpala
noin 5 dl (vanilja)jäätelöä
noin 2 dl (pakaste)marjoja, vadelmia, mansikoita tms.
(0,5 dl rouhittuja (suola)pähkinöitä tai manteleita)
3 kanamunan valkuaista
0,5 dl tomusokeria
- Riko keksit ja/tai kakunpalat uuni- tai piirakkavuoan (halkaisija noin 18 cm) pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Jätä osa rouheiksi paloiksi.
- Erota kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Laita valkuaisten joukkoon puolet sokerista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää loput sokerista vatkauksen puolessa välissä.
- Leikkaa jäätelö kuutioiksi ja asettele keksimurusten päälle. Ripottele päälle mantelit ja marjat. Peitä ainekset huolellisesti valkuaisvaahdolla.
- Laita vuoka 250-asteiseen uuniin noin 5 minuutiksi, eli kunnes marengin pinta on saanut väriä. Tarjoa uunijäätelö välittömästi.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 5.6 mg
- Rauta 0.5 mg
- Kalsium 107.9 mg
- Natrium 74.3 mg
- Kuitu, kokonais- 0.9 g
- Sokerit 17.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 21.4 g
- Proteiini 5.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.1 g
- Rasva 11.1 g
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
Ainesosat
-
60 gKeksi, kaurakeksi, teollinen
-
500 gJäätelö, kermajäätelö
-
100 gVadelma
-
30 gManteli
-
3 kplKananmunan valkuainen, 66% kananmunan massasta
-
30 gTomusokeri