Valmistusohje

3 palsternakkaa
4 porkkanaa
2 rkl öljyä
1 tl sormisuolaa
½ tl mustapippuria myllystä
1 ps (200 g) vihreitä papuja paloina (pakaste)
2 ruukkua tammenlehväsalaattia
1 prk (200 g) raejuustoa

Kuori juurekset. Leikkaa ne pitkiksi isohkoiksi suikaleiksi. Levitä juuressuikaleet leivinpaperin päälle uunipellille, valuta päälle öljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paista 225-asteissa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes juurekset ovat paahtuneet.

Keitä pavut pakkauksen ohjeen mukaan, valuta hyvin. Revi salaatti laakeaan tarjoiluastiaan ja asettele päälle juuressuikaleet sekä pavut. Ripottele päälle raejuustoa ja tarjoa salaatti valitsemasi salaatinkastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 184 kcal/annos
  • C-vitamiini 32.3 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • Kalsium 147.8 mg
  • Natrium 755.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 6.1 g
  • Sokerit 8.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21.3 g
  • Proteiini 11.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
  • Rasva 7.4 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*