Uunijuuressalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/12/Uunijuurekset-ja-uunijuuressalaatti-vaakakuva-rotated.jpg
Uunijuuressalaatti
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasvisruoat
- Munaton
Valmistusohje
3 palsternakkaa
4 porkkanaa
2 rkl öljyä
1 tl sormisuolaa
½ tl mustapippuria myllystä
1 ps (200 g) vihreitä papuja paloina (pakaste)
2 ruukkua tammenlehväsalaattia
1 prk (200 g) raejuustoa
Kuori juurekset. Leikkaa ne pitkiksi isohkoiksi suikaleiksi. Levitä juuressuikaleet leivinpaperin päälle uunipellille, valuta päälle öljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paista 225-asteissa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes juurekset ovat paahtuneet.
Keitä pavut pakkauksen ohjeen mukaan, valuta hyvin. Revi salaatti laakeaan tarjoiluastiaan ja asettele päälle juuressuikaleet sekä pavut. Ripottele päälle raejuustoa ja tarjoa salaatti valitsemasi salaatinkastikkeen kanssa.
- Energia 184 kcal/annos
- C-vitamiini 32.3 mg
- Rauta 1.5 mg
- Kalsium 147.8 mg
- Natrium 755.6 mg
- Kuitu, kokonais- 6.1 g
- Sokerit 8.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 21.3 g
- Proteiini 11.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
- Rasva 7.4 g
Ainesosat
-
3 kplPalsternakka
-
4 kplPorkkana
-
2 rklRypsiöljy
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
200 gPapu, vihreä
-
200 gSalaatti, vihreä
-
200 gRaejuusto, rasvaton, vl