Valmistusohje

Valitse muutama näistä kasviksista:
Porkkanaa
Palsternakkaa
Lanttua
Naurista
Punajuurta
Kesäkurpitsaa
Kukkakaalia, parsakaalia, romanescoa

Öljyä
Mustapippuria
Suolaa

1. Huuhtele kasvikset. Kuori ja pilko porkkanat ja palsternakat isoiksi tikuiksi, pilko kesäkurpitsa ja parsakaali suupaloiksi. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
2. Valuta päälle hieman rypsiöljyä, mustapippuria ja suolaa.
3. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Vinkki! Valitse kasvikset satokauden mukaan: Kesäaikaan kannattaa suosia avomaalla kasvatettuja vihanneksia, kuten kesäkurpitsaa ja parsa- ja kukkakaalia, syksyllä kurpitsaa, romanescoa, papuja, talvella varastokasviksia kuten porkkanaa, palsternakkaa, punajuurta, kaalia, lanttua ja naurista.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • C-vitamiini 37.3 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 45.7 mg
  • Natrium 230.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.8 g
  • Sokerit 5.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 12.6 g
  • Proteiini 1.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
  • Rasva 5.1 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*