Uunilohi pinaattikastikkeessa

G
4 annosta

Valmistusohje

1 kirjolohifilee (n.700g)
1 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
mustapippuria
1 sipuli
½ rkl öljyä
1 pussi (150 g) pakastepinaattia
2 ½ dl ruokakermaa
suolaa

  1. Pyyhi lohifilee talouspaperilla ja laita uunivuokaan.
  2. Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla.
  3. Kuori ja hienonna sipuli.
  4. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulia hetki, lisää pinaatti ja kerma. Kuumenna kastike, maista ja mausta suolalla ja kaada se uunivuokaan kalafileen päälle.
  5. Kypsennä uunissa 200°C:ssa 30-40 minuuttia tai kunnes kala on kypsä.
  6. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita ja salaattia.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
1.47 kg CO2 ekv
  • Energia 415 kcal/annos
  • Rasva 30.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9.6 g
  • Proteiini 31.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7.5 g
  • Sokerit 2.6 g
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Natrium 786.2 mg
  • Kalsium 294.3 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • C-vitamiini 26.3 mg