Valmistusohje

1 kirjolohifilee (n.700g)
1 rkl sitruunamehua
¼ tl suolaa
mustapippuria
1 sipuli
½ rkl öljyä
1 pussi (150 g) pakastepinaattia
2 ½ dl ruokakermaa

  1. Pyyhi lohifilee talouspaperilla ja laita uunivuokaan. Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla.
  2. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siina sipulia hetki, lisää pinaatti ja kerma. Kuumenna kastike ja kaada se uunivuokaan kalafileen päälle.
  4. Kypsennä uunissa 200°C:ssa 30 minuuttia tai kunnes kala on kypsä.Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita ja salaattia.

Ainesosat

  • 700 g
    Kirjolohi, meri, filee
  • 1/6 dl
    Sitruunamehu
  • 1/4 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Mustapippuri
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 1/2 rkl
    Rypsiöljy
  • 150 g
    Pinaatti
  • 2 1/2 dl
    Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %

Reseptin ravintosisältö

Energia 415 kcal/annos
  • C-vitamiini 26.3 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • Kalsium 294.1 mg
  • Natrium 350.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Sokerit 2.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7.5 g
  • Proteiini 31.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9.6 g
  • Rasva 30.3 g

Kommentit (2)

  1. Tästä on tullut perheen yksi vakioresepteistä, kastikkeeseen olen lisännyt hieman valkosipulia kasvisliemikuution kurkumaa valkopippuria ja kermaa 4dl, kalan olen vaihtanut usein seittiin kun sitä löytyy pakkasesta

    • Kiitos positiivisesta palautteesta!

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu