Uunilohi pinaattikastikkeessa
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/uunilohi-pinaattikastikkeessa.jpg
Uunilohi pinaattikastikkeessa
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kala
- Kananmunaton
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1 kirjolohifilee (n.700g)
1 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
mustapippuria
1 sipuli
½ rkl öljyä
1 pussi (150 g) pakastepinaattia
2 ½ dl ruokakermaa
suolaa
- Pyyhi lohifilee talouspaperilla ja laita uunivuokaan.
- Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulia hetki, lisää pinaatti ja kerma. Kuumenna kastike, maista ja mausta suolalla ja kaada se uunivuokaan kalafileen päälle.
- Kypsennä uunissa 200°C:ssa 30-40 minuuttia tai kunnes kala on kypsä.
- Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita ja salaattia.
Testattu Marttakeittiössä
1.47 kg CO2 ekv
- Energia 415 kcal/annos
- Rasva 30.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 9.6 g
- Proteiini 31.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 7.5 g
- Sokerit 2.6 g
- Kuitu, kokonais- 0.7 g
- Natrium 786.2 mg
- Kalsium 294.3 mg
- Rauta 1.3 mg
- C-vitamiini 26.3 mg
Pääraaka-aineet
-
2 1/2 dlRuoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
-
150 gPinaatti
-
1/2 rklRypsiöljy
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1/4 tlMustapippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1/6 dlSitruunamehu
-
700 gKirjolohi, meri, filee