Uunimunakas sienistä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2022/08/Martat_uunimunakas_sienista_vaaka_H.jpg
Uunimunakas sienistä
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Maidoton
- Sienet
- Uuni- ja pataruoat
- Välipalat
Valmistusohje
200–400 g suppilovahveroita
1 rkl rypsiöljyä
0,5 tl mustapippuria
1 maustemitta suolaa
1 tl kuivattua persiljaa (tai 3 rkl tuoretta)
4 munaa
1 dl kaurakermaa
- Voitele piirakkavuoka rypsiöljyllä.
- Puhdista ja pilko sienet. Kumoa sienet kuumalle pannulle ja kääntele lastalla, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.
- Lisää öljy ja mausteet. Paista muutama minuutti.
- Riko kananmunat kulhoon. Lisää joukkoon kaurakerma.
- Lisää sienet munakasmassaan.
- Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes munakkaan pinta on kullanruskea.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 164 kcal/annos
- Rasva 11.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
- Proteiini 9.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 7.4 g
- Sokerit 2.2 g
- Kuitu, kokonais- 2.3 g
- Natrium 175.9 mg
- Kalsium 43.5 mg
- Rauta 4.3 mg
- C-vitamiini 8 mg
Pääraaka-aineet
-
100 gRuoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, kaurakerma, kevyt, rasvaa 7 %
-
4 kplKananmuna, kuoreton
-
3 rklPersilja
-
1 gSuola, pöytäsuola
-
3 gMustapippuri
-
15 gRypsiöljy
-
400 gSieni tatti, hapero