Valmistusohje

4 jauhoista perunaa, esim. Rosamundaa

  1. Pistele tasakokoisiin pestyihin perunoihin reikiä haarukalla tai tikulla.
  2. Kietaise perunoiden ympärille talouspaperia ja pane mikronkestävään astiaan. Jos mikrossa on pyörivä alusta, asettele perunat astian ulkoreunoille.
  3. Peitä perunat mikrokuvulla.
  4. Kypsennä täydellä teholla (600 W) 12-15 minuuttia, mikron tehon mukaan.
  5. Jos kypsennät vain yhden perunan kerrallaan, kypsennysaika on huomattavasti lyhyempi – 1 peruna 4-6 minuuttia, 2 perunaa 8-10 minuuttia täydellä teholla. Kokeile perunan kypsyyttä jo muutaman minuutin kuluttua.

    Vinkki! Tarjoa uuniperunoiden kanssa esimerkiksi porkkanasta, palsternakasta ja sipulista tehdyn, piparjuuritahnalla maustetun kasvistäytteen kanssa. Ohjeen löydät reseptipankista nimellä Kasvistäyte.

Katso video

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu