Valmistusohje

1,5 kg perunoita (kiinteä lajike)
0,5 dl rypsiöljyä
1 rkl (sormi)suolaa
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl kuivattua oreganoa
1 pkt fetajuustoa (noin 200 g)

  1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne kuorineen noin 2 cm:n tikuiksi. Keitä perunoita noin 7 minuuttia. Valuta hyvin, anna jäähtyä 5 minuuttia ja siirrä perunat kulhoon.
  2. Lisää kulhoon öljy ja suola. Kääntele perunoita varovasti ja levitä tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasolla välillä käännellen noin 40 minuuttia.
  3. Nosta pelti uunista ja valuta perunoiden päälle etikka. Hiero oreganoa sormien välissä ja ripottele tasaisesti perunoiden päälle. Murenna lopuksi joukkoon fetajuusto. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 310 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 21.4 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • Kalsium 181 mg
  • Natrium 1470.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 3 g
  • Sokerit 2.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 39.4 g
  • Proteiini 8.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.4 g
  • Rasva 14.3 g
Jaa sivu