Uuniranskikset fetalla

G
6 annosta

Valmistusohje

1,5 kg perunoita
0,5 dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl kuivattua oreganoa
1 pkt fetajuustoa (noin 200 g)

  1. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne kuorineen noin 2 cm:n paksuiksi tikuiksi. Laita perunat isoon kulhoon ja valuta kylmää vettä reilusti päälle, anna liota noin tunti ja kaada vesi pois. Kuivaa perunat huolellisesti liinalla.
  2. Laita perunat suureen kulhoon. Lisää öljy ja suola, kääntele sekaisin.
  3. Levitä perunat tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperille pellille. Tarvittaessa käytä kahta peltiä.
  4. Paista uunissa 225 asteessa noin 30-40 minuuttia.
  5. Kääntele kypsennyksen aikana ranskiksia kerran.
  6. Nosta pelti uunista ja pirskota perunoiden päälle hieman etikkaa. Hiero oreganoa sormien välissä ja ripottele tasaisesti perunoiden päälle. Murenna lopuksi joukkoon fetajuusto. Tarjoa heti.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
1.11 kg CO2 ekv
  • Energia 310 kcal/annos
  • Rasva 14.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.4 g
  • Proteiini 8.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 39.4 g
  • Sokerit 2.6 g
  • Kuitu, kokonais- 3 g
  • Natrium 695.6 mg
  • Kalsium 180.6 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • C-vitamiini 21.4 mg