Uuniranskikset fetalla
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/11/MARTAT_ilmastoruokareseptit_uuniranskikset_fetalla_H.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Junnukokki (lapsille)
- Kasvisruoat
- Munaton
Valmistusohje
1,5 kg perunoita (kiinteä lajike)
0,5 dl rypsiöljyä
1 rkl (sormi)suolaa
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl kuivattua oreganoa
1 pkt fetajuustoa (noin 200 g)
- Kuumenna uuni 250 asteeseen. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne kuorineen noin 2 cm:n tikuiksi. Keitä perunoita noin 7 minuuttia. Valuta hyvin, anna jäähtyä 5 minuuttia ja siirrä perunat kulhoon.
- Lisää kulhoon öljy ja suola. Kääntele perunoita varovasti ja levitä tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasolla välillä käännellen noin 40 minuuttia.
- Nosta pelti uunista ja valuta perunoiden päälle etikka. Hiero oreganoa sormien välissä ja ripottele tasaisesti perunoiden päälle. Murenna lopuksi joukkoon fetajuusto. Tarjoa heti.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 21.4 mg
- Rauta 1.8 mg
- Kalsium 181 mg
- Natrium 1470.8 mg
- Kuitu, kokonais- 3 g
- Sokerit 2.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 39.4 g
- Proteiini 8.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.4 g
- Rasva 14.3 g
Ainesosat
-
1500 gperunoita (kiinteä lajike)
-
3 rklrypsiöljyä
-
1 rkl(sormi)suolaa
-
1 rklpunaviinietikkaa
-
1 rkloreganoa (kuivattua)
-
200 gfetajuustoa