Uuniranskikset fetalla
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/05/martat_ilmastoruokareseptit_uuniranskikset_fetalla_h-rotated.jpg
Uuniranskikset fetalla
Valmistusohje
1,5 kg perunoita
0,5 dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl kuivattua oreganoa
1 pkt fetajuustoa (noin 200 g)
- Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne kuorineen noin 2 cm:n paksuiksi tikuiksi. Laita perunat isoon kulhoon ja valuta kylmää vettä reilusti päälle, anna liota noin tunti ja kaada vesi pois. Kuivaa perunat huolellisesti liinalla.
- Laita perunat suureen kulhoon. Lisää öljy ja suola, kääntele sekaisin.
- Levitä perunat tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperille pellille. Tarvittaessa käytä kahta peltiä.
- Paista uunissa 225 asteessa noin 30-40 minuuttia.
- Kääntele kypsennyksen aikana ranskiksia kerran.
- Nosta pelti uunista ja pirskota perunoiden päälle hieman etikkaa. Hiero oreganoa sormien välissä ja ripottele tasaisesti perunoiden päälle. Murenna lopuksi joukkoon fetajuusto. Tarjoa heti.
Testattu Marttakeittiössä
1.11 kg CO2 ekv
- Energia 310 kcal/annos
- Rasva 14.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.4 g
- Proteiini 8.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 39.4 g
- Sokerit 2.6 g
- Kuitu, kokonais- 3 g
- Natrium 695.6 mg
- Kalsium 180.6 mg
- Rauta 1.8 mg
- C-vitamiini 21.4 mg
Pääraaka-aineet
-
200 gfetajuustoa
-
1 rkloreganoa (kuivattua)
-
1 rklpunaviinietikkaa
-
1 tl(sormi)suolaa
-
3 rklrypsiöljyä
-
1500 gperunoita (kiinteä lajike)