Uunissa paahdetut juurekset
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_4301.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Junnukokki (lapsille)
- Kasvisruoat
- Maidoton
- Munaton
Valmistusohje
½ lanttu
4 porkkanaa
3 palsternakkaa
2 punajuurta
5 perunaa
3-4 rkl öljyä
3 rkl hunajaa
1 tl timjamia
suolaa
- Kuori juurekset ja perunat ja leikkaa ne paloiksi. Pane kasvikset kulhoon.
- Sekoita öljy, hunaja ja mausteet keskenään ja kaada kasvisten päälle.
- Sekoita kasviksia niin, että mausteöljy leviää tasaisesti. Levitä kasvikset uunipellille.
- Paahda uunissa 225°C:ssa 10 minuuttia. Kääntele kasviksia ja paahda vielä toiset 10 minuuttia.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 6.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
- Proteiini 1.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 22 g
- Sokerit 7.1 g
- Kuitu, kokonais- 4.6 g
- Natrium 160.6 mg
- Kalsium 46.7 mg
- Rauta 1 mg
- C-vitamiini 26.4 mg
Ainesosat
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlTimjami
-
3 1/2 rklRypsiöljy
-
300 gPeruna, kuorittu
-
160 gPunajuuri
-
450 gPalsternakka
-
4 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
150 gLanttu
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus