Ainesosat

  • 150 g
    Lanttu
  • 4 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 450 g
    Palsternakka
  • 160 g
    Punajuuri
  • 300 g
    Peruna, kuorittu
  • 3 1/2 rkl
    Rypsiöljy
  • 1 tl
    Timjami
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola

Reseptin ravintosisältö

Energia 139 kcal/annos
  • C-vitamiini 26.4 mg
  • Rauta 1 mg
  • Kalsium 46.7 mg
  • Natrium 160.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.6 g
  • Sokerit 7.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22 g
  • Proteiini 1.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
  • Rasva 6.4 g

Valmistusohje

½ lanttu
4 porkkanaa
3 palsternakkaa
2 punajuurta
5 perunaa
3-4 rkl öljyä
3 rkl hunajaa
1 tl timjamia
suolaa

  1. Kuori juurekset ja perunat ja leikkaa ne paloiksi. Pane kasvikset kulhoon.
  2. Sekoita öljy, hunaja ja mausteet keskenään ja kaada kasvisten päälle.
  3. Sekoita kasviksia niin, että mausteöljy leviää tasaisesti. Levitä kasvikset uunipellille.
  4. Paahda uunissa 225°C:ssa 10 minuuttia. Kääntele kasviksia ja paahda vielä toiset 10 minuuttia.
Jaa sivu