Valmistusohje

1 kg varhaisperunoita
vettä
karkeaa merisuolaa
tuoreita tillinvarsia

Lisäksi:
tuoretta, hienonnettua tilliä

  1. Pese vastanostetut varhaisperunat juuresharjalla harjaten puhtaiksi ja kuorettomiksi. Laita ne kulhoon kylmään, raikkaaseen veteen odottamaan.
  2. Keitä vesi perunakattilassa kiehuvaksi. Mausta karkealla suolalla 1 tl suolaa/ 1l vettä.
  3. Lisää perunat, isot ensin, keskikokoiset ja lopuksi pienimmät mukulat siten että, vesi peittää  juuri ja juuri  perunat. Kaada ylimääräinen vesi tarvittaessa pois.
  4. Lisää  tillin varret.
  5. Anna perunoiden kiehua kevyesti poreillen. Keittoaika vaihtelee koon mukaan: 8–12 minuuttia  joskus 15–20 minuuttiakin. Kokeile kypsyyttä  cocktailtikulla tai pienellä haarukalla.
  6. Valuta keitinvesi tarkkaan pois kattilasta. Poista tillinvarret.
  7.  Aseta perunoiden päälle muutama arkki talouspaperia tai puhdas astiapyyhe imemään kosteutta ja sulje kattila kannella. Kun perunat ovat täysin kuivahtaneet, lisää niille tuoretta, hienonnettua tilliä.Tarjoa perunoiden kanssa esimerkiksi savukalaa, grillattua makkaraa ja kermaviili- tai jogurttikastiketta.

Vinkki! Perunanpesuhanskoilla irtoavat perunankuoret helposti. Pestyistä perunoista irtoavat kuoret myös juuresveitsellä kevyesti rapsuttamalla.
Tähteeksi jääneet kylmät perunat voi tarjota ruisleivän päällä, salaatissa tai grillattuna.

Katso video

Jaa sivu