Vaalea sieni-kurpitsakeitto

4 annosta

Valmistusohje

2 dl hienonnettuja vaaleaorakkaita, herkkusieniä tai tatteja
1 sipuli
1 kesäkupritsa
2 rkl öljyä
4 rkl vehnäjauhoja
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
ripaus valkopippuria
0,5 dl hienonnettua tilliä
0,5 tl kuivattua timjamia
1 dl (kasvi)kermaa

  1. Paloittele sienet ja kypsennä ne pannulla. Hienonna sipuli ja leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi.
  2. Laita kasariin öljy ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää sienet ja kesäkurpitsat. Paista muutama minuutti.
  3. Lisää joukkoon jauhot, vesi ja liemikuutio. Keitä hiljalleen 15-20 minuuttia. Mausta ja lisää kerma.
  4. Pakkaa kuuma keitto ruokatermokseen ja nauti retkieväänä.

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

  • Energia 184 kcal/annos
  • C-vitamiini 20 mg
  • Rauta 2.8 mg
  • Kalsium 49 mg
  • Natrium 503 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.1 g
  • Sokerit 4.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20.3 g
  • Proteiini 4.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.5 g
  • Rasva 10.6 g