Vaalea sieni-kurpitsakeitto

4 annosta

Valmistusohje

2 dl hienonnettuja vaaleaorakkaita, herkkusieniä tai tatteja
1 sipuli
1 kesäkupritsa
2 rkl öljyä
4 rkl vehnäjauhoja
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
suolaa
ripaus valkopippuria
0,5 dl hienonnettua tilliä
0,5 tl kuivattua timjamia
1-2 ruokakermaa

  1. Paloittele sienet ja kypsennä ne pannulla.
  2. Hienonna sipuli ja leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi.
  3. Laita kasariin öljy ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää sienet ja kesäkurpitsat. Paista muutama minuutti.
  4. Sekoita joukkoon jauhot ja anna turvota hetki.
  5. Lisää vesi ja liemikuutio, sekoita.
  6. Keitä hiljalleen 15-20 minuuttia.
  7. Lisää kerma ja kuumenna.
  8. Maista ja mausta mieleiseksi.

    Vinkki: Pakkaa kuuma keitto ruokatermokseen ja nauti retkieväänä.

    Testattu Marttakeittiössä

u003ch4u003eTämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! u003ca href=u0022https://www.martat.fi/sovellus/u0022u003eLataa se sovelluskaupasta! u003c/au003eu003c/h4u003e

Hiilijalanjälki
0.48 kg CO2 ekv
  • Energia 184 kcal/annos
  • Rasva 10.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.5 g
  • Proteiini 4.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20.3 g
  • Sokerit 4.9 g
  • Kuitu, kokonais- 3.1 g
  • Natrium 793.7 mg
  • Kalsium 49.2 mg
  • Rauta 2.8 mg
  • C-vitamiini 20 mg