Ainesosat

  • 3 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 dl
    Sokeri
  • 1 tl
    Sitruunankuori
  • 1/2 dl
    Sitruunamehu
  • 3 dl
    Kerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
  • 50 g
    Appelsiini, kuorittu
  • 50 g
    Persikkasäilyke, sokeriliemessä
  • 10 g
    Liivate

Reseptin ravintosisältö

Energia 210 kcal/annos
  • C-vitamiini 6.4 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • Kalsium 43 mg
  • Natrium 35.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.2 g
  • Sokerit 13.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14.3 g
  • Proteiini 4.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9.2 g
  • Rasva 15.3 g

Valmistusohje

3 munaa
1 dl sokeria
5 liivatelehteä
1/2 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
3 dl kuohukermaa

koristeluun:
appelsiiniviipaleita
säilykepersikoita

1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Liuota kylmässä vedessä liotetut, puristetut liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää se, sitruunan kuori ja mehu joukkoon.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi, samoin valkuaiset. Sekoita vaahdot varovasti seokseen.
4. Höyrytä noin 1,5 litran vuoka ja ripottele siihen hieman sokeria. Kaada vaahto vuokaan ja anna sen hyytyä viileässä muutama tunti.
5. Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen. Kumoa hyytelö tarjoiluvadille ja koristele hedelmillä.

Jaa sivu