Vadelma-piimäcotta

Pannacotta on näyttävä jälkiruoka, jonka voit valmistaa täysin valmiiksi jo edellisenä päivänä. Hyydytä ensimmäinen kerros kallellaan oleviin laseihin, niin saat näyttävän viiston kerroksen.

G
4 annosta

Valmistusohje

Vadelmakerros:
2 dl kotimaisia vadelmia
2 dl piimää
1,5 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
4 liivatelehteä
Vaniljakerros:
3 dl piimää
3 rkl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
Koristeluun:
vadelmia, yrttejä (esim. sitruunamelissaa tai minttua)

  1. Varaa 4 juoma- tai viinilasia. Valmista ensin vadelmakerros.
  2. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Hienonna vadelmat sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää piimä ja sokerit joukkoon ja sekoita.
  3. Purista liivatteista ylimääräiset nesteet pois ja sulata liivatteet kahvikupin pohjalla ruokalusikallisessa vettä mikrossa.
  4. Kaada sulanut liivate ohuena nauhana vadelma-piimäseoksen joukkoon ja vispaa samalla. Kaada seos neljään lasiin ja laita lasit noin 3 tunniksi jääkaappiin.
  5. Valmista vaniljakerros samoin kuin vadelma-kerros. Kaada vaniljaseos hyytyneen vadelma-kerroksen päälle lasiin varovasti. Anna hyytyä 4 tuntia, mielellään yön yli jääkaapissa.
  6. Koristele tuoreilla vadelmilla ja yrteillä ennen tarjoilua.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.32 kg CO2 ekv
  • Energia 135 kcal/annos
  • Rasva 2.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.8 g
  • Proteiini 8.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.4 g
  • Sokerit 17 g
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Natrium 53.5 mg
  • Kalsium 163.8 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • C-vitamiini 15.6 mg