Vadelma-piimäcotta
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/07/puolukka_piima_jalkiruoka2_h.jpg
Vadelma-piimäcotta
Pannacotta on näyttävä jälkiruoka, jonka voit valmistaa täysin valmiiksi jo edellisenä päivänä. Hyydytä ensimmäinen kerros kallellaan oleviin laseihin, niin saat näyttävän viiston kerroksen.
Valmistusohje
Vadelmakerros:
2 dl kotimaisia vadelmia
2 dl piimää
1,5 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
4 liivatelehteä
Vaniljakerros:
3 dl piimää
3 rkl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
Koristeluun:
vadelmia, yrttejä (esim. sitruunamelissaa tai minttua)
- Varaa 4 juoma- tai viinilasia. Valmista ensin vadelmakerros.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen. Hienonna vadelmat sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää piimä ja sokerit joukkoon ja sekoita.
- Purista liivatteista ylimääräiset nesteet pois ja sulata liivatteet kahvikupin pohjalla ruokalusikallisessa vettä mikrossa.
- Kaada sulanut liivate ohuena nauhana vadelma-piimäseoksen joukkoon ja vispaa samalla. Kaada seos neljään lasiin ja laita lasit noin 3 tunniksi jääkaappiin.
- Valmista vaniljakerros samoin kuin vadelma-kerros. Kaada vaniljaseos hyytyneen vadelma-kerroksen päälle lasiin varovasti. Anna hyytyä 4 tuntia, mielellään yön yli jääkaapissa.
- Koristele tuoreilla vadelmilla ja yrteillä ennen tarjoilua.
Testattu Marttakeittiössä
0.32 kg CO2 ekv
- Energia 135 kcal/annos
- Rasva 2.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.8 g
- Proteiini 8.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 19.4 g
- Sokerit 17 g
- Kuitu, kokonais- 1.4 g
- Natrium 53.5 mg
- Kalsium 163.8 mg
- Rauta 0.5 mg
- C-vitamiini 15.6 mg
Pääraaka-aineet
-
21 gLiivate
-
5 tlVanilliinisokeri
-
1.5 rklSokeri
-
500 gPiimä, ab-piimä, rasvaa 2 %, probiootteja
-
150 gVadelma