Avainsanat:

Valmistusohje

5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 dl kermaa
Täyte: kiinteää vadelmahilloa

1. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
2. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten.
3. Lisää jauhoseos, vuorotellen kerman kanssa, puuhaarukalla sekoittaen. – Taikina voi vähän aikaa levätä jääkaapissa.
4. Leivo taikinasta tanko. Jaa se noin 35 yhtä suureen palaan. Pyörittele palat pyöreiksi, pane leivinpaperin päälle pellille.
5. Tee sormella syvennys keskelle. Täytä vadelmahillolla, esim. kahden teelusikan avulla.
6. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 74 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 0.2 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • Kalsium 21.2 mg
  • Natrium 30.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Sokerit 4.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11.1 g
  • Proteiini 1.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
  • Rasva 3 g
Jaa sivu