Vadelmakakku (vege)

G
12 annosta

Valmistusohje

Pohja:
3 dl gluteenitonta kaurajuomaa
1 dl rypsiöljyä
2,5 dl sokeria
4 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1 dl perunajauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa

Täyte:
2,5 dl gluteenitonta kauravispiä
1,5 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl vadelmahilloa
200 g (kotimaisia) vadelmia
Kostutukseen: n. 1 dl gluteenitonta kaurajuomaa

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla kaksi halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoista kakkuvuokaa.
  2. Mittaa kakkupohjan kuivat aineet kulhoon ja sekoita hyvin.
  3. Lisää kaurajuomaa ja öljy ja sekoita vispilällä tasaiseksi.
  4. Jaa taikina kahteen vuokaan ja paista 15-20 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla. Anna kakkupohjien jäähtyä hetki ja irrota sitten vuoista. Anna jäähtyä kokonaan. Pohjat voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä.
  5. Vaahdota täytettä varten kauravispi ja lisää sokeri sekä vaniljasokeri joukkoon. Aseta toinen pohja tarjoiluvadille ja kostuta kaurajuomalla.
  6. Levitä pohjan päälle vadelmahillo ja puolet kauravispistä. Ripottele puolet vadelmista kauravispin päälle. Voit käyttää joko tuoreita tai pakastevadelmia. Mikäli käytät pakastevadelmia, tulee niiden olla kotimaisia.
  7. Laita toinen pohja päälle, kostuta sekin kaurajuomalla ja levitä loppu kauravispi tasaisesti kakun päälle ja reunoille.
  8. Koristele lopuilla vadelmilla.
Hiilijalanjälki
0.29 kg CO2 ekv
  • Energia 318 kcal/annos
  • C-vitamiini 6.7 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • Kalsium 165.9 mg
  • Natrium 238.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.9 g
  • Sokerit 26.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 54.2 g
  • Proteiini 1.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
  • Rasva 10.8 g