Valmistusohje

Pohja:
3 dl gluteenitonta kauramaitoa
1 dl rypsiöljyä
2,5 dl sokeria
4 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1 dl perunajauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa

Täyte:
2,5 dl gluteenitonta kauravispiä
1,5 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl vadelmahilloa
200 g (kotimaisia) vadelmia
Kostutukseen: n. 1 dl gluteenitonta kauramaitoa

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla kaksi halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoista kakkuvuokaa.
Mittaa kakkupohjan kuivat aineet kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää kauramaito ja öljy ja sekoita vispilällä tasaiseksi.
Jaa taikina kahteen vuokaan ja paista 15-20 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla. Anna kakkupohjien jäähtyä hetki ja irrota sitten vuoista. Anna jäähtyä kokonaan. Pohjat voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä.
Vaahdota täytettä varten kauravispi ja lisää sokeri sekä vaniljasokeri joukkoon. Aseta toinen pohja tarjoiluvadille ja kostuta kauramaidolla. Levitä pohjan päälle vadelmahillo ja puolet kauravispistä. Ripottele puolet vadelmista kauravispin päälle. Voit käyttää joko tuoreita tai pakastevadelmia. Mikäli käytät pakastevadelmia, tulee niiden olla kotimaisia. Laita toinen pohja päälle, kostuta sekin kauramaidolla ja levitä loppu kauravispi tasaisesti kakun päälle ja reunoille. Koristele lopuilla vadelmilla.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 318 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 6.7 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • Kalsium 165.9 mg
  • Natrium 238.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.9 g
  • Sokerit 26.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 54.2 g
  • Proteiini 1.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
  • Rasva 10.8 g