Vadelmakakku
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/04/cfd2e7a0-384e-459d-844f-c6e9ca4a3c3e.jpg
Vadelmakakku
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvis
- Kesä
- Maidoton
- Makea leivonta
- Marjat
- Vegaaninen
Valmistusohje
Pohja:
3 dl gluteenitonta kaurajuomaa
1 dl rypsiöljyä
2,5 dl sokeria
4 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1 dl perunajauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
Täyte:
2,5 dl gluteenitonta kauravispiä
1,5 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl vadelmahilloa
200 g (kotimaisia) vadelmia
Kostutukseen: n. 1 dl gluteenitonta kaurajuomaa
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla kaksi halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoista kakkuvuokaa.
- Mittaa kakkupohjan kuivat aineet kulhoon ja sekoita hyvin.
- Lisää kaurajuomaa ja öljy ja sekoita vispilällä tasaiseksi.
- Jaa taikina kahteen vuokaan ja paista 15-20 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla. Anna kakkupohjien jäähtyä hetki ja irrota sitten vuoista. Anna jäähtyä kokonaan. Pohjat voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä.
- Vaahdota täytettä varten kauravispi ja lisää sokeri sekä vaniljasokeri joukkoon. Aseta toinen pohja tarjoiluvadille ja kostuta kaurajuomalla.
- Levitä pohjan päälle vadelmahillo ja puolet kauravispistä. Ripottele puolet vadelmista kauravispin päälle. Voit käyttää joko tuoreita tai pakastevadelmia. Mikäli käytät pakastevadelmia, tulee niiden olla kotimaisia.
- Laita toinen pohja päälle, kostuta sekin kaurajuomalla ja levitä loppu kauravispi tasaisesti kakun päälle ja reunoille.
- Koristele lopuilla vadelmilla.
0.29 kg CO2 ekv
- Energia 318 kcal/annos
- C-vitamiini 6.7 mg
- Rauta 1.5 mg
- Kalsium 165.9 mg
- Natrium 238.4 mg
- Kuitu, kokonais- 1.9 g
- Sokerit 26.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 54.2 g
- Proteiini 1.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
- Rasva 10.8 g
Pääraaka-aineet
-
300 ggluteenitonta kaurajuomaa (3 dl)
-
90 grypsiöljyä (1 dl)
-
220 gsokeria (2,5 dl)
-
280 ggluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (4 dl)
-
80 gperunajauhoja
-
2 tlleivinjauhetta
-
1 tlvaniljasokeria
-
0.5 tlsuolaa
-
250 ggluteenitonta kauravispiä
-
1.5 rklsokeria
-
1 tlvaniljasokeria
-
100 gvadelmahilloa (1 dl)
-
200 gkotimaisia vadelmia
-
100 ggluteenitonta kaurajuomaa (n. 1 dl)