Ainesosat

  • 6 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 2 1/4 dl
    Sokeri
  • 4 rkl
    Sokeri
  • 1/2 dl
    Sokeri
  • 1 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 1/2 dl
    Jauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
  • 1 1/2 tl
    Leivinjauhe
  • 2 dl
    Kerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
  • 2 dl
    Jogurtti, maustamaton, bulgarian, rasvaa 3,5 %, d-vit 1 ug
  • 4 dl
    Vadelma
  • 10 g
    Liivate
  • 2 rkl
    Omenamehu, makeuttamaton
  • 125 g
    Hedelmäsose, teollinen lastenruoka, tuotekeskiarvo
  • 2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 2 tl
    Vanilliinisokeri
  • 2 tl
    Vanilliinisokeri
  • 4 dl
    Vadelma
  • 2 dl
    Kerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
  • 1 dl
    Sokeri
  • 3/4 dl
    Sokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 233 kcal/annos
  • C-vitamiini 10 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • Kalsium 88.8 mg
  • Natrium 75 mg
  • Kuitu, kokonais- 1 g
  • Sokerit 24.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 33.5 g
  • Proteiini 4.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.3 g
  • Rasva 9.3 g

Valmistusohje

6 munaa
2 1/4 dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl ohrakasta tai perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

kostutus: omenamehua

täyte 1:
2 dl kuohukermaa
1 prk bulgarian jogurttia
4 rkl fariinisokeria
2 tl vanilliinisokeria
4 dl kotimaisia (pakaste)vadelmia (200 g)
5 liivatelehteä
tilkka omenamehua

täyte 2:
2 dl kuohukermaa
1 prk mangososetta (Piltti tms.)
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

päälle:
3–4 dl kotimaisia (pakaste)vadelmia
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

reunoille:
valmis sokerimassakuorrutetta tai
noin 6 dl kuohukermaa
¾ dl sokeria
marsipaaniruusuja

1. Valmista kakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon varovasti jauho-leivinjauheseos. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun pyöreään vuokaan. Paista kakkua noin puoli tuntia 175°C:ssa. Kumoa vähän jäähtynyt kakku.
2. Leikkaa täysin jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta levyt omenamehulla tai vanilliinisokerilla makeutetulla maidolla.
3. Valmista täyte 1. Vatkaa 4 dl kermaa vaahdoksi. Jaa vaahto kahteen osaan. Sekoita toiseen jogurtti, sokerit sekä melkein jäiset, soseutetut vadelmat. Purista kylmässä vedessä muutaman minuutin lionneet liivatelehdet kuiviksi ja sekoita ne tilkkaan kiehuvaa omenamehua. Sekoita seos kerma-jogurttivaahtoon. Kun täyte alkaa jähmettyä, kaada se kakkulevyn päälle.
4. Valmista täyte 2 sekoittamalla siihen kuuluvat aineet sekaisin. Kaada täyte toisen kostutetun levyn päälle.
5. Jos haluat kakkuun kirkkaan raikkaan keltaisen raidan, levitä vajaa purkillinen mangososetta ennen kerma-mangovaahtoa. Paina kolmas levy kevyesti päälle. Anna kakun vetäytyä mielellään seuraavaan päivään.

6. Koristele kakku tarjoilupäivänä.
7. Vadelmapinta: Asettele kakun pinnalle (jäiset) vadelmat. Kuumenna vesi ja lisää joukkoon hyytelösokeri ja kiehauta seos. Anna liemen jäähtyä muutama minuutti. Levitä joko lusikalla tai pullasudilla kiillettä marjojen päälle.
8. Kauli sokerimassakuorrutteesta reilusti reunan levyinen ja pituinen levy ja asettele se kakun reunoille.

9. Kermainen korinpohja: vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Levitä ohut kerros kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Jos haluat kakun päälle korinpohjakuvion, pursota kakun pinnalle kermavaahdosta lähes vieri viereen samansuuntaiset pitkät ”kermanauhat”. Sen jälkeen pursota poikkipäin korinpohjakuvio. Pursota kermavaahtoa lopuksi reunoille. Koristele sokeri- tai marsipaaniruusuilla.

Jaa sivu