Vadelmavinegretti

Vadelmavinegretti on kauniin vaaleanpunainen. Kokeile myös muita marjoja kuten tyrniä tai puolukkaa. Vaihtelua saat myös käyttämällä erilaisia etikoita.

G
10 annosta

Valmistusohje

0,75 dl rypsiöljyä
0,75 dl omenaviinietikkaa
1 dl vadelmia
2 rkl hunajaa
Ripaus mustapippuria
Ripaus suolaa

  1. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tai monitoimikoneen leikkuriterällä.
  2. Tarjoa salaatin kanssa. Kastike säilyy jääkaapissa noin kuukauden.

Hiilijalanjälki / annos

iilijalanjälki / annos
0.05 kg CO2 ekv

Ravintosisältö / annos

  • Energia 75 kcal
  • Rasva 6.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
  • Proteiini 0.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 3.8 g
  • Sokerit 3.4 g
  • Kuitu, kokonais- 0.2 g
  • Natrium 77.7 mg
  • Kalsium 2.9 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • C-vitamiini 2.1 mg

Testattu Marttakeittiössä