Valmistusohje

3 – 4 l suppilo- tai kosteikkovahveroita tai pieniä keltavahveroita
vettä
suolaa

liemi:
3 dl vettä
2 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
6 – 7 valkopippuria
4 – 5 neilikkaa
1 laakerinlehti
1 tl suolaa
sipuliviipaleita
porkkanaviipaleita
piparjuurilastuja
tillinvarsia

  1. Kiehauta puhdistetut sienet miedosti suolatussa vedessä. Kaada vesi pois.
  2. Kiehauta liemi mausteineen.
  3. Lado sienet tölkkiin sipulien, porkkanoiden, piparjuurilastujen ja tillinvarsien kanssa kerroksittain ja kaada etikkaliemi päälle.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 255 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Proteiini 7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 68.7 g
  • Sokerit 43.4 g
  • Kuitu, kokonais- 8.8 g
  • Natrium 1274.8 mg
  • Kalsium 46.6 mg
  • Rauta 10.4 mg
  • C-vitamiini 19 mg