Valmistusohje

3 – 4 l suppilo- tai kosteikkovahveroita tai pieniä keltavahveroita
vettä
suolaa

liemi:
3 dl vettä
2 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
6 – 7 valkopippuria
4 – 5 neilikkaa
1 laakerinlehti
1 tl suolaa
sipuliviipaleita
porkkanaviipaleita
piparjuurilastuja
tillinvarsia

  1. Kiehauta puhdistetut sienet miedosti suolatussa vedessä. Kaada vesi pois.
  2. Kiehauta liemi mausteineen.
  3. Lado sienet tölkkiin sipulien, porkkanoiden, piparjuurilastujen ja tillinvarsien kanssa kerroksittain ja kaada etikkaliemi päälle.

Ainesosat

  • 20 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 1 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 3 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 2 dl
    Väkiviinaetikka
  • 2 dl
    Sokeri
  • 1/2 rkl
    Valkopippuri
  • 2 g
    Laakerinlehti
  • 1500 grams
    Kantarelli
  • 1/2 tsp
    Neilikka, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 255 kcal/annos
  • C-vitamiini 19 mg
  • Rauta 10.4 mg
  • Kalsium 46.6 mg
  • Natrium 1274.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 8.8 g
  • Sokerit 43.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 68.7 g
  • Proteiini 7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Rasva 2 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu